Nu er det officielt: Her kommer de nye nærpolitistationer

Toftlund, Grindsted, Ribe, Esbjerg og Hedensted får mere nærpoliti.

Ved politiforliget fra december 2020 blev det besluttet, at der skulle placeres 20 nye nærpolitistationer over hele landet. I Syd- og Sønderjylland skulle der placeres fem stationer. Nu har Justitsministeriet offentliggjort, hvor de placeres.

Grindsted får en helt ny nærpolitistation, som får en ugentlig åbningstid på 18 timer. I Hedensted får den eksisterende nærpolitistation en udvidet åbningstid, så den ugentlig er åben i 18 timer. Den nuværende nærpolitistation på Stengårdsvej i Esbjerg får en åbningstid på 15 timer. Det samme gør den nye station i Toftlund, mens stationen i Ribe får udvidet åbningstiden til 15 timer. 

Placeringen glæder Karina Lorentzen fra SF.

- For lidt over et år siden var jeg på besøg i Toftlund, der var i gang med at mobilisere deres lokalsamfund for at gøre det attraktivt. Derfor er jeg især glad for, at vi nu kan give byen en nærpolitistation og understøtte det arbejde, som borgerne lægger i at sætte byen på kortet. Men det er også et meget stort fremskridt, at Ribe bliver opgraderet, ligesom Grindsted også har en beliggenhed fjernt fra de nærmeste politistationer, hvorfor det er også er en oplagt placering.

Derudover beskrev politiforliget også, at der kommer yderligere 450 nye betjente på landsplan, som skal bringe politiet tættere på borgerne.

- Som både retsordfører og formand for landdistriktsudvalget er jeg er glad for, at vi nu får en række nye politistationer lokalt, som gavner de mindre lokalsamfund udenfor de allerstørste byer. Det betyder, at man får et politi, som er til stede i lokalområdet, kender det og kan tage fat i noget af den småkriminalitet, som i dag risikerer at gå under radaren, og det er et kæmpe fremskridt for trygheden, siger Karina Lorentzen.


Hovedpunkterne i politiforliget fra december 2020