Nu udvider Region Syddanmark muligheden for rest-vacciner

Fra i dag kan man tilmelde sig rest-vaccinelister hos regionens vaccinationscentre og på de lokale vaccinationssteder.

Indtil nu har det kun været muligt at tilmelde sig rest-vaccinelister hos regionens store vaccinationscentre og i lokalområdet omkring Esbjerg. 

Men fra i dag åbner regionen rest-vaccinelister for samtlige 32 vaccinationssteder. 

Der er syv faste vaccinationscentre i Region Syddanmark

Fremme inden for 30 minutter

Det eneste krav er, at man skal kunne være fremme inden for 30 minutter efter, man bliver ringet op. De tilmeldte vil blive prioriteret efter, om de i forvejen er inviteret til vaccination og herefter alder. Alle over 50 år kan tilmelde sig rest-vaccinelisterne.

- Jeg vil gerne understrege, at vi generelt er blevet rigtig gode til at tilpasse antallet af åbnede doser med antallet af fremmødte borgere. Derfor forventer jeg også, at der er tale om et ganske lavt antal vacciner, der kan tilbydes hver dag. Men vi er taknemmelige for de mange borgere, der tilmelder sig og står klar med skulderen, hvis der er vacciner til overs, når dagen er omme, så vi får brugt dem alle sammen, siger Kurt Espersen, der er koncerndirektør.

Indtil videre har regionens system automatisk åbnet for tilmelding i løbet af natten. Det har resulteret i, at borgere har følt sig nødsaget til at stå op midt om natten for at blive tildelt en rest-vaccine. 

Men det skal også være slut nu. 

Fra nu af kan man tilmelde sig fra kl. 7.00 til 12.00 hver dag, og listerne prioriteres ikke efter tilmeldingstidspunkt, men efter invitation, alder og at man kan være fremme ved vaccinationsstedet inden for 30 minutter. 

Man kan skrive sig op til restvaccinelisterne her: https://www.rsyd.dk/restvacciner

Nu kan man også få rest-vacciner her