Ny forening ønsker sig en travbane

Billunds travbane lukker om et år. Ny forening arbejder på ny arena for al hestesport i Sydjylland.

Til januar 2022 er det slut. Så har den sidste hest travet på Billund Trav. Derfor arbejder den nye forening Sydjysk Hestesport ihærdigt på at få anlagt en ny travbane.

- Travsporten dør i Sydjylland, hvis vi ikke får en ny bane. De nærmeste baner ligger i Skive, Aarhus og Odense, og det er for langt for udøverne og for tilskuerne. Derfor ønsker vi en ny bane i Billund eller en af de nærmeste kommuner, siger Søren Nielsen, som er formand for Sydjysk Hestesport.

Han bor i Vandel, er tidligere travkører med licens og har kørt mange løb. Sammen med andre græsrødder forsøgte han forgæves at afværge salget af Billunds travbane til Kirkbi, som har planer om boliger på stedet.

Plads til al hestesport

Sydvestjysk Hestesport arbejder, som navnet antyder, ikke ”kun” på at få en bane til travheste.

- Vi ønsker en arena til al hestesport. Trav, galop, ponyridning, voltigering, kørsel med firspand, westernridning, det hele. For det kræver 30-40 hektar at anlægge en travbane, og det koster selvfølgelig mange penge. Så dur det ikke at have en bane, hvor der kun sker noget hver 14. dag. Der skal ske noget alle ugens dage, og der skal være stalde og en restaurant. Vi har talt med de andre hestesports-organisationer, der er meget interesserede, siger Søren Nielsen.

Restaurant og hotel

En ambitiøs arena skønnes at koste mellem 150 og 200 millioner.

- Vi tænker det som en raket med fire trin, hvor vi ikke finansierer og gør det hele på én gang. Først vil vi anlægge en bane til trav og galop, og der skal være lidt stalde, og så er vi i gang. I trin 2 ønsker vi et spisested, permanente stalde og dommertårne. Trin 3 er haller og plads til voltigering og anden hestesport. Og trin 4 er et hotel, naturstier og lokaler til virksomheder, som kan leje sig ind, siger Søren Nielsen.