Oversigt

Officielt: Troels Lund Poulsen er Venstres formand

Troels Lund Poulsen er officielt valgt som formand for Venstre. Det er sket lørdag på partiets landsmøde i Herning.

Ingen modkandidater stillede op mod den nuværende forsvars- og økonomiminister, og han er således blevet valgt uden afstemning.

Han indleder med at tale direkte til sin datter.

- Jeg ved godt, at far kommer til at være meget væk. Men det betyder enormt meget for mig, at jeg får lov til at gøre en forskel for Venstre, siger Troels Lund Poulsen fra talerstolen.

Troels Lund Poulsen har siden oktober været fungerende formand for partiet med Stephanie Lose som næstformand, efter Jakob Ellemann-Jensen trak sig som formand.

De to var vikarierende ledere af partiet, da Jakob Ellemann-Jensen var sygemeldt med stress. Efter hans tilbagetrækning trådte de frem igen.

Straks herefter pegede en række partiprofiler som Søren Gade, Lars Christian Lilleholt og Anders Fogh Rasmussen på Troels Lund Poulsen som afløser.

To dage efter Ellemanns udmelding lød det fra Troels Lund Poulsen, at han ville være formand.

Troels Lund Poulsen har siddet i Folketinget for Venstre siden 2001. Han har gennem årene haft en række ministerposter som eksempelvis skatteminister og beskæftigelsesminister.

Troels Lund Poulsen bliver formand i en tid, hvor Venstre har det historisk svært i meningsmålingerne med flere målinger på under 10 procents opbakning.