Pinsen giver trængsel i trafikken

Helligdage er lig med periodevis øget trafik på vejene i hele landet. Derudover har Banedanmark valgt at udføre sporarbejde i pinsedagene, som her i området kun påvirker de togtrafikken i den sydligste egn

Pinsen er over os, og for rigtig mange danskere betyder det en længere tur i trafikken med kurs mod sommerhuset, familiesammenkomst eller en tur ud i det fri.

Vejdirektoratet forventer derfor, at der periodevis kan opstå tæt trafik og kødannelser på en del veje på udvalgte dage i pinsen. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Også i togtrafikken skal man hen over pinsen regne med lidt længere rejsetid. Banedanmark udfører sporarbejde flere steder i Danmark. Derfor indsætter DSB togbusser fem forskellige steder.


Færre passagerer i pinsen

I det syd- og sønderjyske er det dog kun på ruten mellem Tinglev og Flensborg, hvor skinnerne bliver skiftet ud med asfalt.

Banedanmark udfører sporarbejdet i pinsen, fordi der samlet set er færre passagerer i den periode. Dermed går ændringerne ikke ud over pendlere.

- Pinsen er kendetegnet ved, at der er færre, der rejser med tog i hele Danmark. Og det giver Banedanmark anledning til at lave sporarbejde, så pinsen bliver udnyttet, siger informationschef i DSB Tony Bispeskov, der opfordrer kunderne til at tjekke rejseplanen.dk, der er opdateret med ændringerne.

Vejdirektoratet pinsetrafik


Fra Ribe til Ringkøbing

Hvad angår trafikken på asfalten, så kan der også forventes en del kø på motorvejene omkring Kolding samt på rute 11 ved den jyske vestkyst mellem Ribe og Ringkøbing.

Lørdag 4. juni kan der opstå tæt trafik i tidsrummet fra kl. 11.00 til 14.00

Vejdirektoratet forventer generelt øget trafik til og fra de større sommerhusområder rundt omkring i landet. Det gælder blandt andet sommerhusområderne langs den jyske vestkyst.

Hjemrejsetrafikken 2. pinsedag - mandag 6. juni - forventes at være mest hektisk i tidsrummet fra kl. 12.00 til 16.00, hvor trafikken hovedsageligt vil bevæge sig fra vest mod øst.