TV der bevæger dig

Politiet forventer travlhed ved grænsen

I weekenden forventer Syd- og Sønderjyllands kø ved grænsen og opfordrer danskerne til at køre sent eller tidligt.

Bilkøer ved grænsen har ikke været et sjældent syn og bliver det formentlig heller ikke denne weekend. Arkivfoto. Foto: Tue Wettergreen-Paltorp, TV SYD

Lørdag er en populær rejsedag, og i dag er ingen undtagelse. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at de forventer en del trafik ved grænsen i disse dage.

Selvom skolernes sommerferie er slut i Danmark, og de fleste elever er vendt tilbage til hverdagen, så ser situationen anderledes ud hos vores tyske naboer.

- Det er typisk tyskerne, der kommer i stor stil. De holder ferie forskudt for os danskere, og ferierne falder også forskelligt i de tyske delstater, siger vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Bjørn Pedersen.

Læs også Op til to timers ventetid ved grænsen på sidste lørdag i skoleferien

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi opfordres bilister til at have rejsedokumenter klar og foretage deres rejse på ydertidspunkter. Det kan være tidlig morgen eller sen aften, da skiftetid i sommerhusene gerne ligger omkring middagstid lørdag.

Eftersom de tyske turister ikke orienterer sig i høj grad i de danske medier, henvender vagtchef Bjørn Pedersen sig også til de danske bilister.

- Skal man til Tyskland og handle i weekenden, så benyt gerne en anden grænseovergang end den ved Frøslev, og kan man skubbe indkøbsturen til en anden dag, er det en god ide, siger Bjørn Pedersen.

Der er i øjeblikket fem grænseovergange åbne, og politiet opfordrer til, at man opdaterer sin GPS, så man har et friskt overblik over, hvor de åbnede og lukkede grænseovergange er.

Råd fra Syd- og Sønderjyllands Politi

  • Kør hjemmefra i god tid.
  • Prøv at rejse på ydertidspunkter - for eksempel tidlig morgen eller sen aften.
  • Følg med i trafikmeldninger.
  • Husk at have rejselegitimation og for eksempel dokumentation for leje af sommerhus klar ved ankomst til grænsen.
  • Opdater din GPS.
Mest sete på tvsyd.dk