Politiet advarer: - Ingen 'stormturisme'

Stormen Nora tager en sydligere bane indover Danmark fredag aften og natten til lørdag.

Artiklen er opdateret med oplysninger om forstyrrelser i færgedriften Bøjden - Fynshav. 

På grund af stormen Nora aflyses følgende afgange i morgen lørdag. Fra Fynshav klokken 06 og fra Bøjden klokken 07, skriver rederiet på deres hjemmeside. Herefter vil der være normal drift..

Stormen Nora forventes fortsat, ifølge vejrprognoser fredag morgen, at kunne medføre storm lokalt i den sydligste del af landet fredag aften og natten til lørdag samt vindstød af orkanstyrke. 

Stormen og en forhøjet vandstand ventes at ramme fra i aften kl. 21.00 og frem til lørdag morgen kl. 07.00.

Ifølge vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen, vil den kraftige blæst sætte skub i vandmasserne, og der varsles derfor om forhøjet vandstand ved Vadehavet natten til lørdag og lørdag morgen ved Vestkysten. 

Mens de første vindstød af stormstyrke fredag sidst på eftermiddagen er gået i land på Rømø, er der faldet sne i den nordligste del af TV SYDs sendeområde. Blandt andet i Hedensted ligger der sne.

Sneen er faldet i Hedensted, mens stormen så småt er på vej ind i landet ved Vadehavskysten.
Sneen er faldet i Hedensted, mens stormen så småt er på vej ind i landet ved Vadehavskysten.
Foto: Jonas Ravnkilde Johansen, TV SYD

Gode råd før og under stormen Nora:

  • Vær opmærksom på meddelelser fra myndighederne og følg i givet fald deres anvisninger.
  • Flyt havemøbler, parasol, krukker og andet fra haven i sikkerhed. Vær desuden opmærksom på at sikre trampolinen mod at blæse væk.
  • Luk vinduer, ikke mindst ovenlysvinduer, samt døre.
  • Parkér med omtanke, så bilen ikke bliver udsat for skade på grund af væltede træer, nedfaldne tagsten m.m. Sørg også for at stille cyklen indenfor.
  • Lad mobiltelefon, bærbar computer og powerbanks m.m. op. Hav desuden friske batterier til transistorradio m.m parate.
  • Bor du et særligt udsat sted i forhold forhøjet vandstand, så hav sandsække klar, som kan stoppe vandet mod at trænge ind i huset.
  • Vær desuden opmærksom på dine værdier. Flyt dem væk fra kælderen, opbevar dem i plasticbokse eller stil dem over gulvhøjde.
  • Vær opmærksom, hvis der trænger kloakvand ind i dit hjem. Det kan være sundhedsskadeligt.
  • Vær særlig påpasselig, hvis du skal ud.


Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

I den anledning vil den Lokale Beredskabsstab for Syd- og Sønderjyllands Politi være etableret på Esbjerg Politigård fra i aften kl. 18.00 og frem til lørdag morgen.

Formålet hermed er at sikre den tværmyndighedsmæssige indsats affødt af den vejrmæssige situation, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Vær godt forberedt

Politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at myndighederne tager situationen meget alvorlig og opfordrer borgerne i de berørte områder til at gøre det samme.

- Brug allerede nu tiden på at sikre værdierne, sørg for at der er strøm på for eksempel mobiltelefonerne, og vær opmærksom på myndighedernes opfordringer og anvisninger, understreger han.

Lad være med at lege 'stormturister'

Desuden advarer politiinspektøren mod såkaldt stormturisme, hvor borgere søger mod områder med kraftig vind og høj vandstand.

Borgerne kan få lokale informationer om den aktuelle udvikling på kommunernes hjemmesider, sociale medier m.m.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil desuden løbende opdatere med information på vores Twitter-konto @sjylpoliti og på Politi.dk.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.