Red Barnet gennemfører landsindsamling uden rede penge

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren.

Et papskilt, en sms-kode og godt med håndsprit. Det er en del af opskriften på Red Barnets landsindsamling næste søndag, som støtter arbejdet med verdens udsatte og sårbare børn.

Organisationen har i år gentænkt landsindsamlingen og valgt at gøre den kontantløs på grund af corona, skriver Red Barnet i en pressemeddelelse. 

- Coronapandemien har gjort, at vi er nødt til at tænke nyt, når det kommer til vores landsindsamling i år, og derfor har vi gjort den kontantløs. Det betyder, at indsamlingen bliver den nemmeste for vores indsamlere nogensinde. Og samtidig er landsindsamlingen vanvittig vigtig, fordi coronakrisen rammer verdens udsatte børn særligt hårdt. De betaler den højeste pris for følgevirkningerne af pandemien, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til, at en undersøgelse fra FN forudser, at op mod 6.000 børn under fem år om dagen er i risiko for at dø som følge af corona. Det hænger blandt andet sammen med, at livsvigtige vaccinationsprogrammer er sat i stå, og sundhedssystemerne er presset til det yderste, hvilket har konsekvenser for blandt andet fødende kvinder.