Regeringen vil renovere almene boliger i Syddanmark for 2,7 milliarder

Regeringen vil i alt bruge 30 milliarder kroner på at renovere almene boliger. Det skal være med til at sætte gang i beskæftigelsen oven på coronakrisen.

I sin 1. maj-tale fra Arbejdermuseet i København foreslog statsminister Mette Frederiksen (S), at man vil lade Landsbyggefonden bruge 30 milliarder kroner på at renovere almene boliger i perioden 2020 til 2026.

Hvad er Landsbyggefonden?

Regeringen vil allerede bruge 18,4 milliarder kroner inden for de næste 15 måneder på at renovere 72.000 af de boliger, der står på Landsbyggefondens venteliste.

Af de 18,4 milliarder kroner lægger regeringen op til at bruge 2,7 milliarder kroner på at renovere 8.878 almene boliger i Region Syddanmark.

– Vi skal i gang med at forbedre lejernes boliger. Vi skal gøre noget ved skimmelsvamp og utidssvarende boliger. Det er godt for lejerne. Samtidig kan vi energirenovere og udskifte oliefyr, og det gavner klimaet, siger Mette Frederiksen i sin tale.

Renoveringen af de almene boliger skal være med til at bekæmpe arbejdsløshed i kølvandet på coronakrisen.

– De byggeprojekter, vi dermed kan sættes i gang. Det skaber arbejdspladser, og det gavner beskæftigelsen, lyder det fra statsministeren i sin tale.

Så mange penge vil regeringen bruge i din kommune

Regeringen skønner, at forslaget alene i år vil skabe 3.300 fuldtidsstillinger og 7.800 næste år.

Dansk Byggeri er tilfreds

Hos erhvervsorganisationen Dansk Byggeri tager man godt imod forslaget fra regeringen. 

Det vil skabe arbejdspladser i en trængt byggebranche, og stort set alle projekterne vil samtidig gavne klimaet, lyder det blandt andet fra Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

– Vi er meget tilfredse med, at regeringen har lyttet til os og kan se fornuften i at sætte turbo på renoveringen af de mange tusinde almene lejligheder og rækkehuse. Ud over at gavne beskæftigelsen vil arbejdet betyde bedre og mere moderne og energivenlige almene boliger. Lige som det vil gavne klimaet og bidrage til den grønne omstilling, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Regeringen vil nu indkalde Folketingets partier til forhandlinger.