Region Syddanmark med opfordring: Flere skal lade sig corona-teste

På grund af det stærkt stigende smittetal opfordrer Region Syddanmark til, at borgerne i regionen sørger for at lade sig teste, så snart man har den mindste mistanke om smitte.

Med 859 nye smittetilfælde i Danmark i løbet af det seneste døgn, opfordrer Region Syddanmark nu alle til at lade sig teste ved den mindste mistanke om covid-19 symptomer, også selvom det kun drejer sig om let feber eller hoste, skriver regionen i en pressemeddelelse.

-  Selvom vi alle sammen godt kunne tænke os, at det var anderledes, viser tallene tydeligt, at 2. bølge af coronavirussen skyller ind over os. Det betyder, at vi alle sammen skal hanke op i os selv og være ekstra opmærksomme på at blive testet, så snart man har de mindste symptomer, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark. 

Tid til test samme dag

I dag er der kun tre ud af de 22 kommuner i Region Syddanmark, der ligger under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 borgere. Det drejer sig om Fanø, Sønderborg og Nordfyns kommuner. 

- Det er rigtig ærgerligt, men forventeligt, at smittetrykket stiger nu. Men vi er godt forberedte, fordi vi har øget testkapaciteten så meget, at man som regel kan få en tid til test samme dag. I langt de fleste tilfælde vil man få svar i løbet af et døgn max to døgn, siger Kurt Espersen.

Flere teststeder

Ud over at øge antallet af tests, er regionen også i gang med at gøre det nemmere at blive testet i sit nærområde. 

Der er blandt andet åbnet testfaciliteter i Esbjerg, og der vil i den kommende tid åbne flere teststeder. Det drejer sig om Kolding, hvor teststederne ved sygehuset og Kolding Storcenter samles til et teststed, som åbner den 26. oktober på Kokbjerg 1A.

Rødekro får et teststed på Skånevej 5, der åbner den 29. oktober. I Sønderborg åbner et teststed å Ellegårdsvej 16 den 3. november. 

Derudover vil der senest i december åbne nye vintersikre teststeder i blandt andet Vejle, Fredericia, Haderslev, Tønder og Grindsted. 

Antallet af mobile testenheder, der kører ud til områder, virksomheder og institutioner, hvor smittetrykket er særligt højt, er også øget.

Bestil tid på coronaprover.dk 

På coronaprover.dk kan alle, der ikke har symptomer – eller har så milde symptomer på COVID-19, at de ikke har brug for lægehjælp, bestille tid til test. 

Har man svære symptomer på COVID-19 og brug for lægehjælp, skal man fortsat kontakte egen læge eller vagtlæge, der vurderer, om man har brug for test og behandling. I så fald vil man få en tid til test indenfor få timer.