Regionsformand Stephanie Lose er irriteret over regeringens planer om flere vaccinationer

Regionsformand Stephanie Lose (V) kritiserer regeringen og myndighederne for ikke at orientere om nye vaccinationer i bedre tid.

Irriterende, besynderligt og ikke i orden.

Regionsformand i Syddanmark Stephanie Lose kritiserer regeringen og myndighederne for udmeldingen på pressemødet onsdag om de kommende måneders håndtering af coronasituationen.

Her kom det frem, at alle danskere over 50 år samt personer i risiko for alvorlig sygdom som følge af coronavirus bliver tilbudt et fjerde vaccinestik i efteråret. Samtidig vil man allerede fra næste uge tilbyde “særligt udsatte grupper” revaccination mod coronavirus.

quote

Jeg synes, at man har haft alle forudsætninger af at lære af coronakrisen i ‘20 og ‘21.

Stephanie Lose (V), regionsformand Syddanmark

Stephanie Lose er irriteret over, at planen for vaccination først bliver meldt ud på pressemøde onsdag, når det skal foregå allerede fra næste uge. Og når man i regionerne siden nytår har efterspurgt en plan for vaccination.

- Jeg synes faktisk, det er en meget besynderlig måde at arbejde på. Vores hotline fik på få minutter 200 opkald, og de anede ingenting. De praktiserende læger blev kimet ned, og de anede ingenting, siger hun til TV SYD.

- Det her kunne have været meldt ud bare for fjorten dage siden, tilføjer hun.

Allerede fra næste uge kan danskere igen få en nål i armen mod covid-19.
Allerede fra næste uge kan danskere igen få en nål i armen mod covid-19.

- Hvem er sårbar?

En ting er, at regionerne med få dages varsel skal være klar til at løse den kæmpeopgave, som det er at vaccinere allerede i næste uge. En anden ting er, at det ifølge Stephanie Lose heller ikke er til at få at vide, hvem de særligt sårbare, der skal vaccineres nu, er.

- Vi ved ikke, om det er dem, der allerede har fjerde stik, om det er særlige sygdomsgrupper, udviklingshæmmede, eller hvem det er. Så at melde ud uden at forberede alle parter, er ikke i orden, siger hun og nævner, at de praktiserende læger heller ikke har vacciner stående til at vaccinere i næste uge.

- Jeg synes, at man har haft alle forudsætninger af at lære af coronakrisen i ‘20 og ‘21. Det er ikke i orden, at man melder ud uden, at nogen er forberedt på forhånd, mener Stephanie Lose.

TV SYD har fremlagt Stephanie Loses kritik for sundhedsministeriet, som har sendt et skriftligt svar:

- Sundhedsministeriet kan oplyse, at der ikke er tale om et nyt vaccinationsprogram, men en styrket og udvidet mulighed for booster-vaccination hen over sommeren. Sundhedsstyrelsen anbefaler således at styrke og udvide muligheden for booster-vaccination (4. eller 5. stik) efter en konkret, individuel vurdering hos egen læge eller sygehuslæge.

- Sundhedsmyndighederne følger epidemisituationen tæt og vurderer løbende behovet for ændringerne i tilbud om vaccinationer mod covid-19. Da epidemiens udvikling er vanskelig at forudsige udarbejdes derfor også løbende nye anbefalinger om ændringer, der er nødt til at blive gennemført med kort varsel.

- Sundhedsstyrelsen er i dialog med de praktiserende læger (PLO og DSAM) og regionerne, så læger, regioner og vaccinationsklinikker fra næste uge vil være klædt på til opgaven, og her vil Sundhedsstyrelsen også gå ud med mere information til borgerne, lyder det i svaret fra ministeriet.