Royal Run udskudt for tredje gang

Royal Run var oprindeligt planlagt til anden pinsedag sidste år som en del af fejringen af 100-året for Genforeningen. Løbet rykkes nu for tredje gang til en ny dato i september.

Usikkerheden om coronasituation får arrangørerne bag Royal Run til at udskyde løbet endnu engang. Den nye dato for løbet er nu 12. september 2021.

- Det er altid træls at udskyde et løb, men nu har vi ja-hatten på og er glade for, at vi får muligheden for at lave Royal Run til september. Med udmeldingerne om vaccinen er det mere realistisk, at vi rent faktisk kan gennemføre løbet til september, fortæller Per Hussmann fra Sport Event Syd, som er den lokale arrangør af Royal Run Sønderjylland.

Royal Run var oprindeligt planlagt til i pinsen i 2020, men løbet er nu blevet udskudt tre gange på grund af coronavirus.

- Royal Run kan ikke nedjusteres og tilpasses corona-restriktioner i samme omfang som andre motionsløb, blandt andet fordi arrangementet skal kunne hænge sammen økonomisk, siger Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Håber folk vil huske genforeningen alligevel

Royal Run 2020 skulle have være skudt i gang i Sønderborg for at markere 100-året for genforeningen, men den fejring er nu udskudt endnu engang.

- Det skulle have været en jubilæumsfejring, og det er selvfølgelig ikke helt det samme, når man fejrer det året efter. Vi håber alligevel, at folk stadig vil være med til at fejre genforeningen, siger Per Hussmann.

Har man billet til Royal Run, vil den blive flyttet til den nye dato, men man har også mulighed for at få pengene refunderet.