TV der bevæger dig

Sådan fandt Anders And vej til Trekantområdet

Det er ikke en tilfældighed, at denne uges Anders And & Co. foregår i Trekantområdet - få et smugkig i bladet her.

Anders And & Co. trykker den af på Bølgen i Vejle - fra denne uges blad, der foregår i Trekantområdet. Foto: ©Disney/Egmont Publishing

Et udklip af den 11-sider lange historie "Halløj i Trekantområdet" fra denne uges Anders And & Co. Anders And er på turné med sit gamle band - og kommer forbi flere markante vartegn. Foto: ©Disney/Egmont Publishing

Et udklip af den 11-sider lange historie "Halløj i Trekantområdet" fra denne uges Anders And & Co. Her er det blandt andet Koldinghus og Bølgen i Vejle, der er ramme om historien. Foto: ©Disney/Egmont Publishing

1 af 3

Når Anders And & Co. - eller Anders And-bladet som de fleste af os bare kalder det - i dag udkommer med nyt fra Andeby og omegn, foregår den store, bærende historie i det klassiske tegneseriehæfte lige her i vores landsdel.

For tredje år i træk er Walt Disneys kendte figurer fra Andeby på tur rundt i Danmark på jagt efter 'Danmarks skjulte skatte'. 

Forsiden af ugens Anders And-blad, der foregår i Trekantområdet. Foto: ©Disney/Egmont Publishing

Læsernes egne forslag

Efter en tur til Vendsyssel i 2018 og Sønderjylland i 2019 vender Anders And & Co. nu næb og snuder mod Trekantområdet, og det er ikke en tilfældighed, forklarer Anders And-bladets redaktør, der selv bærer et lidt Andeby'sk klingende navn, Svend Skytte:

- Vi bad vores læsere om at komme med forslag til, hvor Anders Ands tur rundt i Danmark skulle gå hen i år. Da vi fik forslagene ind, kunne vi se, at der var mange, der havde foreslået en af byerne i Trekantområdet. Og så var det oplagt at skrive en historie, som foregår der, siger Svend Skytte.

Læs også Rip, Rap og Rup render rundt ved Jelling-stenene

Der er altså ikke tale om, at de omtalte byer eller kommuner først skal skubbe en trillebør med mønter op til Onkel Joachims pengetank for at få de elskede figurer til at besøge byen.

Vi har fået lov at bringe et par udklip af ugens historie, hvor Anders And er på turné med sit gamle rockband og sine tre nevøer.  Se et af dem her:

Et uddrag af historien, hvor Anders And gendanner sit gamle band og turnerer i Trekantområdet.  Foto: ©Disney/Egmont Publishing

Anders And kommer vidt omkring

De fleste trofaste læsere - men også os, der mest har bladet som et barndomsminde - kan nok huske, at Anders And, Mickey Mouse og de andre Andeby-stjerner ofte kommer vidt omkring - for eksempel helt til USA, Japan og endda Langtbortistan.

Hvor mange kilometer, der helt præcist er mellem hjemstavnen Andeby og Trekantområdet, vides ikke, men i følge redaktøren er det første gang, at Anders And & Co. besøger blandt andet Haderslev, Billund, Kolding og Vejle, som er nogle af de steder, der er med i ugens historie. Og så bliver der ovenikøbet også en lille afstikker nordpå til Horsens, afslører Svend Skytte. 

Hele historien fylder 11 sider i bladet, og undervejs kommer figurerne vidt omkring - og så dukker der også en vaskeægte kendis fra den danske musikscene op. Men, som nogen måske allerede har regnet ud, så går det ikke helt som hovedpersonen forestillede sig, da bandet tog afsted fra Paradisæblevej. 

Her kan du se, hvordan Koldinghus og Bølgen i Vejle ser ud, når de bliver "disneyficeret":

Turnéen bringer Anders And og resten af følget omkring flere af de berømte vartegn i Trekantområdet. Foto: ©Disney/Egmont Publishing

Stor interesse for "lokale" Anders And-blade

Erfaringen viser, at der er særlig stor interesse for Anders And & Co., når de besøger steder i Danmark, som læserne selv kender:

- Det blev udsolgt, både da vi var i Vendsyssel og Sønderjylland. Så i år har vi sørget for at trykke rigeligt med eksemplarer, sådan at alle interesserede gerne skulle kunne få sig et blad, siger Svend Skytte til TV SYD.

Anders And & Co. er udkommet i Danmark i 71 år - siden 1949.

Mest sete på tvsyd.dk