TV der bevæger dig

KREA KONGEN

Sådan laver du en blomsterdekoration: Tips og tricks fra en ekspert

Mangler du inspiration til at gå i gang med at lave din egen blomsterdekoration, så har chefgartneren Gert Jensen et godt råd eller to. Se, hvordan du kan bruge oasis i din blomsterdekoration og lær 'soltricket'.

Gert Jensen er chefgartner hos Universe i Nordborg og har været ekspert i TV SYDs program 'Krea Kongen'. Foto: Line Haunstrup

Der findes blomster i et utal af farver, former og vidt forskellige udtryk. Det giver masser af muligheder for at lave flotte og inspirerende blomsterdekorationer til festlige lejligheder eller som pynt i ens eget hjem.

Man kan sammensætte planter og blomster efter sin egen smag og lave lige præcis den dekoration, som man har lyst til. Mulighederne er uendelige, så det er bare om at slippe sine kreative evner fri og forsøge sig med at lave smukke kreationer.

Vi har samlet tips og tricks fra chefgartner i Universe, Gert Jensen, der har arbejdet med haver, blomster, buketter og dekorationer siden han var bare fem år gammel. I mere end 20 år var han også gartner hos Dronning Ingrid på Gråsten Slot.

Læs også Krea Kongen - ekspert: Gert var gartner for dronning Ingrid i to årtier

Han giver råd til, hvor du finder materiale til dine buketter, hvilke dekorationer der passer til bestemte anledninger, og hvordan man bedst gør brug af oasis i sin dekoration. 

Så find de grøne fingre frem, og se med. 

Sådan kommer du i gang med din blomsterdekoration

Hvis du skal købe blomster og pynt hos en blomsterhandler, så kan det blive en dyr fornøjelse. Men heldigvis kan du selv komme rigtig langt og lave nogle flotte resultater. 

Og du behøver ikke grave dybt ned i lommerne for at lave en blomsterdekoration. Det handler om at være opfindsom og bruge naturen. 

Mangler du inspiration til det? Så har Gert Jensen et par gode råd til, hvor du skal lede efter blomster, og hvad du skal have med i tankerne, når du går i gang. 

00:25 Luk video

Tænk over detajlerne

Med en håndfuld smukke blomster i forskellige farver kan du sammensætte en dekoration, der giver et helt nyt liv i et rum. Det er underordnet om det er dekorationer til et bryllup, en konfirmation eller du gerne vil give stuen et lille ekstra pift. Det behøves ikke være så besværligt igen. 

Men for Gert Jensen er der forskel på, hvilke overvejelser han selv har, når han vælger at begynde på en ny buket:

Forskellige anledninger - forskellige dekorationer 

Jeg synes, at der er forskel på, hvordan en dekoration skal tage sig ud. 

Det kommer meget an på lejligheden, men jeg vil nok opdele det i to kategorier. Dekorationer til hjemmet og dekorationer til festlige lejligheder. 

Hvis der er tale om en dekoration til hjemmet, så kan jeg godt lide, at der er meget natur i. Man skal tage ud i naturen og finde nogle ting. Det må gerne være krumt og skævt. Det skal have et liv og må gerne være lidt vildt.  

Hvis der er tale om en dekoration til festlige lejligheder, så vil jeg foretrække at vælge mange blomster og afstemme farvetonerne.

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvordan du ønsker at lave din dekoration. Nederst i artiklen kan du se et billedehjul med blomsterdekorationer, der blev indsendt til TV SYDs program 'Krea Kongen', hvor syd- og sønderjyderne kæmpede om at lave den flotteste blomsterdekoration. 

Hvis din dekoration skal være i 'balance', så er det altså ikke tilfældigt, hvordan du vælger at placere dine blomster i dekorationen. Skal de pege til højre eller venstre? Gert Jensen giver her et par huskeregler, som du kan bruge, når du skal udtænke din blomsterdekoration. 

00:45 Luk video

Sådan bruger du oasis i dekorationen

Det kan være en god idé at bruge oasis blomsterskum i sin dekoration. Den våde blomsterskun bruges til de friske afskårede grene, blade eller blomster. Den er nem at arbejde med og giver mange muligheder. 

Men det er vigtigt, at du håndterer din oasisblok ordentlig, inden du bruger den for at få det bedste resultat. Her viser Gert Jensen, hvad du skal gøre, men også hvad du skal undgå, når du arbejder med oasis. 

01:00

Foto: Line Haunstrup

Luk video

Med disse tips er du måske klædt lidt bedre på til at gå i gang med din blomsterdekoration. Hvis du alligevel mangler ideer eller inspiration til at komme i gang, så kan du her se flere billeder af blomsterdekorationer. Billederne stammer fra TV SYDs konkurrence 'Krea Kongen', hvor man kunne deltage ved at indsende et billede af sin egen dekoration.

Du kan se udsendelsen med Gert Jensen her.

Så lad dig blive inspireret, vær kreativ og slå dig løs! 

Mest sete på tvsyd.dk