TV der bevæger dig

Sæler oversvømmer telefonlinjerne i efterårsferien

Dyrenes Beskyttelse regner med markant flere opkald om sæler på strandene i efterårsferien. Det sker selvom sælerne sjældent er i nød.

I skolernes ferie er det særligt opkald om sæler, der giver travlhed på telefonlinjerne hos Dyrenes Beskyttelses Vagttelefon 1812. Foto: Dyrenes beskyttelse

Der er ofte tid til en god bog og en gåtur i ferien, og der er overskud til at lægge mærke til detaljer. Det er noget, som kan mærkes hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Folk har tid til at gå en tur på stranden, og her spotter de ofte sæler.

Camilla Jensen, leder af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812

Her er der travlt, når skolerne holder fri. Antallet af anmeldelser om sæler, der kan være i fare, fordobles i efterårsferien i forhold til de omkringliggende uger.

- Det er tydeligt at mærke på telefonerne, når skolerne har ferie. Så har folk tid til at gå en tur på stranden, og her spotter de ofte sæler, siger Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

En enlig sæl er sjældent et problem

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 82 opkald om sæler i nød i efterårsferien. Ifølge Camilla Jensen ringer mange ind til vagtcentralen, fordi de ser en sæl ligge alene på stranden og tror, den er i nød. Men det er ikke nødvendigvis et problem, at sælen ligger alene.

Hvis der er noget galt, vil sælen have synlige sår eller være meget tynd.

Camilla Jensen, leder af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812

- Når sælerne har brug for at hvile sig, kommer de op og lægger sig på stranden, på havnen eller på nogle sten. Sæler opholder sig ikke i havet hele tiden, siger hun.

Alligevel kan sælen også være kommet til skade og have brug for hjælp, men man skal ikke nærme sig sælen, da den finder det truende, understreger Camilla Jensen.

- Selvfølgelig er der tilfælde, hvor der er noget galt med sælen, men vi oplever, at i langt de fleste sager har sælen det fint. Hvis der er noget galt, vil sælen have synlige sår eller være meget tynd, siger hun.

Mest sete på tvsyd.dk