Søndag kan blive årets hidtil varmeste dag

En sommervarm søndag er i vente. I Syd- og Sønderjylland er der chancer for, at termometeret siger 23 grader, hvilket vil være varmerekord i år. Regnen slipper vi dog ikke helt for.

Maj har budt på en blanding af regn, blæst og enkelte haglbyger. Men nu byder den sidste forårsmåned også ind med sol og varme.

Søndag vil der blæse en sommervarm luft op over Danmark fra syd og sydvest. 

Det betyder, at der venter en lun søndag forude, hvor temperaturer over hele landet vil nå op på omkring 20 graders varme.

Mulighed for varmerekord i år

Flere steder skal nattens regn dog lige slippe, men det er faktisk grundet regnvejret, at vi nu kan se frem til en sommerlignende søndag. Regnvejret skyldes en varmfront, hvilket betyder, at varmen vil komme i hælene på regnen.  

Solen vil titte frem bag skyerne allerede i formiddagstimerne. Nogle steder vil man opleve en temperaturstigning på 10 grader mellem morgentimerne og timerne midt på dagen.  I Syd- og Sønderjylland er der chancer for, at termometeret vil sige 23 grader.

Det vil gøre søndag til årets hidtil varmeste dag, som indtil nu fortsat er 31. marts, hvor der blev målt 20,1 grader i Store Jyndevad ved den dansk-tyske grænse. 

I det sydligste Jylland kan det blive 23 grader søndag.
I det sydligste Jylland kan det blive 23 grader søndag.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

En blandet vejrmenu: Sol - varme - kraftig regn

Det gælder om at nyde sommervejret, mens det varer. For aften-menuen søndag står nemlig også på en del regn. Særligt i det syd- og sønderjyske.

Med den varme luft følger også masser af fugt, og i løbet af eftermiddagen og aftenen vil der trække et område med regn- og tordenbyger ind over Jylland fra sydvest. Dermed kan der ventes kraftige regnbyger, og nogle af bygerne kan være med skybrud.