Sognepræsten jubler over at kunne se sine kommende konfirmander igen

Flere kirkegængere udendørs og flere muligheder for at se konfirmanderne igen. Sognepræst Simon Nørgaard Skaugen er meget glad.

Fra på mandag må kirker landet over holde udendørs gudstjenester for op til 50 personer. Det meddelte statsministeriet torsdag aften i en pressemeddelelse.

Det man især glad for i Hover Kirke lidt uden for Vejle.

- Det er fantastisk! Det er helt vildt og en meget stor lettelse, for nu er der mange ting, der kan lade sig gøre, siger sognepræst Simon Nørgaard Skaugen.

Påskemorgen vil kirken derfor holde en udendørsgudstjeneste for op til 50 personer på cirka et kvarter. Senere på dagen vil de holde to gudstjenester inde i kirken, men her kan kun ti personer deltage på grund af kirkens størrelse. Retningslinjerne for gudstjenester indendørs bliver ikke ændret.

Giver bedre konfirmationsforberedelse

Ud over at Simon Nørgaard Skaugen er glad for flere kirkegængere, så jubler han over udsigten til at kunne se sine kommende konfirmander igen.

- Nu kan jeg holde en gudtjeneste for dem udenfor, så jeg kan se dem alle sammen. Normalt kender man sine konfirmander godt, men det føler jeg ikke, jeg gør lige nu. Så jeg glæder mig virkelig til at komme tættere på dem, siger han.

Siden konfirmationsforberedelsen begyndte i efteråret, har han kun set dem i virkeligheden tre gange, fordi det meste af undervisningen er foregået online.

Påskegudstjeneste på TV SYD

Har du ikke mulighed for at deltage i en fysisk påskegudstjeneste, så er der hjælp at hente. Påskedag sender TV SYD påskegudstjeneste fra Ribe Domkirke med biskop Elof Westergaard og sang fra Ribe Domkirkes Kantori. Den bliver sendt første gang klokken 11.20 på TV SYD+. Man vil også kunne se gudstjenesten på TVSYD.dk og på appen TV SYD PLAY.

Påskegudstjenesten er kommet i stand oven på den store interesse, der var for at se julegudstjenesten fra Haderslev Domkirke, som TV SYD sendte i julen 2020.