TV der bevæger dig

Stigning i smittetal: To syd- og sønderjyske kommuner i top fem

Både Horsens og Billund Kommuner ligger i top fem over de kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere.

Smitten stiger fortsat i Syd- og Sønderjylland. Foto: Lasse Lund Hansen

Smittetallet er på sit højeste i Syd- og Sønderjylland. I de 14 kommuner i landsdelen er der konstateret 412 smittetilfælde de seneste syv dage.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, som også viser en stigning blandt 12 ud af 14 kommuner. Det gør blandt andet Horsens Kommune til den kommune i landet med næsthøjeste incidens, som betyder antal smittede per 100.000 indbyggere. Kun overgået af Struer.

Stor stigning i landsdelen

Smittetallet for tirsdag lød på 365 covid-19-smittede de seneste syv dage i Syd- og Sønderjylland. Det er onsdag steget med 47.

Horsens Kommune er nu på 136 smittede, og det giver en incidens på 150. Billund Kommune, som har den femte højeste incidens i landet på 136, har nu 36 smittede.

Fanø Kommune er fortsat på nul, og Sønderborg har som den eneste kommune et fald fra 36 til 27 smittede.

Kun Fanø, Varde, Aabenraa og Tønder Kommuner er nu under bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Stigning på landsplan

Tirsdag var smittetallet på landsplan lavere, end det har været i en måned med 290 tilfælde. Det tal er dog også steget onsdag, og der er nu bekræftet 492 nye tilfælde med covid-19.

Der er i alt 104 indlagt, som er én mere end i går tirsdag.

Se tallene for hver enkelt kommune på kortet herunder. Computerbrugere skal holde musen over kommunerne, mobilbrugere skal trykke på kommunerne.

Mest sete på tvsyd.dk