TV der bevæger dig

Sydjysk virksomhed bedraget for 14 millioner kroner

Det var falske mails, der i sidste ende blev en dyr fornøjelse for en virksomhed i Sydjylland.

Vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Christian Østergaard opfordrer alle virksomheder, store som små, til at være opmærksomme for at undgå svindel. Foto: Hans Lausten, TV SYD

En større sydjysk virksomhed blev i sidste uge svindlet for 13,7 millioner kroner, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Først har der været et hackerangreb i virksomheden, som man i første omgang har ment blev håndteret. Efterfølgende ser det ud som om, at man via hackerangrebet har skaffet sig adgang til oplysninger om de ansatte, så det var muligt at sende falske mails, der ikke vakte mistanke, fortæller vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård, til TV SYD.

En ansat i bogholderiet modtog derfor interne mails med anmodninger om overførsler på i alt to millioner dollars, som svarer til 13,7 millioner kroner.

Udnytter travlhed

De interne mails så umiddelbart så ægte ud, at medarbejderen ikke bemærkede de ændringer, der var i kontooplysningerne på modtageren af beløbet.

Politiet understreger, at svindlerne er professionelle og kender ofte navnet på direktøren og andre nøglepersoner, så man ikke fatter mistanke med det samme.

Vicepolitiinspektøren opfordrer derfor virksomheder til at være opmærksomme og holde deres retningslinjer, fordi svindlerne ofte udnytter, når der er travlt i virksomhederne.

- Desuden udfordrer det også virksomhederne, når de ansatte arbejder hjemmefra. Det bliver vanskeligere at overholde sikkerhedsrutiner og kontakten. Så udnytter svindlerne, at der er travlt, og at man ikke laver et tjek-opkald til en chef, siger Christian Østergård.

Sagen blev meldt til Syd- og Sønderjyllands Politi i mandags, og de efterforsker nu sagen.

politi.dk kan du finde 13 gode råd fra vicepolitiinspektøren til at undgå lignende tilfælde.

Mest sete på tvsyd.dk