TV SYDs læsere har talt - sådan får du grøntsager i børnene

Dip, kanel og fløde. Det er nogle af TV SYD-læsernes bud på at få grøntsager i dine børn.

Snakken om grøntsagerne kan give de fleste forældre sved på panden. Det kan nemlig være umådeligt svært at få de kære små til at hoppe ombord på grøntsagsvognen.

Derfor har vi spurgt vores læsere på Facebook om råd til, hvordan du får dine børn til at spise de knap så populære grøntsager.

Det har vi gjort i forbindelse med TV SYD-serien 'Gourmet på budget', hvor kok Mikael Madsen og komiker Daniel Lill hjælper tre syd- og sønderjyske familier med at lave mad med ting, som allerede gemmer sig hjemme i køkkenskabene.

I søndags kom en kostvejleder så med bud på, hvordan du får dine børn til spise mere grønt. 

Og i kommentarfeltet var der masser af gode bud.

Og hvis alt andet glipper, kan du altid gøre ligesom Jens Michno:

- Dyp dem i Nutella. Hvor svært kan det være?, skriver han.

Vi har samlet de bedste råd lige her:

Marianne Loft

- Man skal bare ikke fortælle dem, at børn ikke kan lide grøntsager. Mine vidste det ikke og guffede løs. Bare de ikke var for blandede.

Anna Ellinor Mailand Knigge

- Jeg lader dem prøve forskellige grøntsager og anerkender, at de ikke bryder sig om alt grønt. Inddrag dem i madlavningen, og vær en rollemodel. Børn gør ikke, hvad vi siger, de skal. Børn gør det, de ser.

Karin Munk

- Man skal lære dem det, fra de er helt små.

Tommy Haltrup Rasmussen

- Du skal være et godt forbillede, for kræsenhed smitter. Lad børnene vælge i grøntafdelingen. Du bestemmer, hvad der kommer på bordet. Børnene vælger, hvad de spiser.

Christina Ackerman

- Hvis det er børn, som kan snakke og forstå, der ikke har lyst til grøntsagerne, så tag dem med ud at handle. Vis dem hvor smukke grøntsagerne er og fortæl om, hvordan de smager henholdsvis som tilberedte og rå. Og lad dem så vælge to, som de synes er de flotteste, og spis dem til aften.

Jette Amstrup

- Jeg kom næsten kanel på alt mad. Så spiste min søn det med velbehag.

Pia Buch

- Lav en masse snackgrøntsager med dip til.

Annette Kibsgaard Nielsen

- Det bedste våben er en blender. Her aner de ikke, hvor mange grønsager de spiser.

Charlotte Jensen

- Farsbrød er glimrende til at skjule grøntsager. De fleste kan jo spise hakket kød, og de opdager aldrig alle de grøntsager, der er blandet i.

Mette Maletzki Larsen

- Vi har aldrig gemt grøntsagerne, men har derimod altid gnavegrønt på bordet, og så skal man smage det mad, som bliver sat på bordet. Jeg synes til dels, at det er forkert at gemme grøntsagerne, for så lærer de jo ikke at spise dem.

Maiken Fehse Ranlev

- Lad det være til rådighed. Og lad vær at tvinge dem. Placer lidt på deres tallerken og lad vær med at kommentere på, om de spiser det eller ej. Det kan skifte, hvad de kan lide gennem årene. Det er naturligt.

Louise Steen Gangelhoff Kjeldsen

- Lad dem være med i køkkenet.  

Reci Tine Højrup-Bech

- Min nu 35-årige søn hadede grøntsager som barn, men elskede tyk, brun sovs og rød pastasovs. Så jeg blendede de kogte grøntsager, tilsatte lidt fløde, krydderier og kulør eller tomatpasta. Så kunne han hælde litervis ned med pasta eller kartofler.

Serien "Gourmet på budget" kan ses lige nu på TV SYD PLAY.