Værktøj for flere 100.000 kroner stjålet - specialenhed finder 23 gerningssteder

Fire mænd er varetægtsfængslet og sigtet for tyveri og hæleri af elektrisk værktøj. En sag Udlændingekontrolafdeling Vest nu efterforsker.

Netop nu efterforskes en sag om tyveri og hæleri af elektrisk værktøj for flere hundredetusinde kroner af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Fanget på vej ud af Danmark

Den 7. oktober blev fire mænd anholdt på Sønderjyske Motorvej tæt ved Padborg. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi var mændene på vej ud af Danmark.

Politikredsen oplyser, at tyvekosterne ved anholdelsen blev fundet i en dansk indregistreret varebil ført af en dansk mand fra Købehavn på 27 år. Han blev dagen efter anholdelsen varetægtsfængslet i fire uger.

De tre andre anholdte - to serbiske mænd på 23 og 34 år samt en 28-årig mand fra Bulgarien - kørte i en anden bil på samme strækning.

De tre mænd i følgebilen blev til en start varetægtsfængslet i en uge. Dette er fredag ved Retten i Sønderborg blevet forlænget med tre uger, så de nu alle fire sidder varetægtsfængslet i fire uger fra den 8. oktober.

Alle fire mænd er sigtede for tyveri og hæleri.

Hvad er UKA Vest?

23 gerningssteder - indtil videre

I forbindelse med UKA Vests efterforskning har man foreløbigt fundet frem til 23 gerningssteder i Trekantområdet. 

Gerningsstederne inkluderer både byggepladser og varebiler. Det er blandt andet i Kolding og Fredericia, at værktøjet for flere hundredetusinde kroner er blevet stjålet.

De fire sigtede nægter sig skyldige.