Verdensmestre for første gang: Lokalt islæt i VM-triumf

Det danske dressurlandshold med Daniel Bachmann Andersen og Nanna Merrald Rasmussen på holdet vandt søndag aften VM i Herning.

Danmarks dressurlandshold er verdens bedste. Med på holdet er Daniel Bachmann Andersen, der har stald i Østbirk, samt Nanna Merrald Rasmussen, som rider ved Blue Hors i Randbøl. Derudover er Carina Cassøe Krüth og Cathrine Laudrup-Dufour med på holdet.

Foran kronprinsesse Mary og en masse ekstatiske tilskuere på MCH Arena i Herning vandt den danske kvartet søndag aften VM.

Cathrine Laudrup-Dufour sikrede på hesten Vamos Amigos danskerne guld med en score på 81,864 procent i sit ridt.

Kvalificerer sig til OL i Paris

I holdkonkurrencen er det de tre bedste præstationer, der tæller med i det samlede pointregnskab. 

Danmark sluttede med en samlet score på 235,451. Storbritannien og Tyskland tog sølv og bronze. Med sin VM-sejr kvalificerer Danmark sig samtidigt til OL i Paris i 2024.

Efter sejren blev rytterne interviewet live på stadion, og her var der tydeligvis glæde hos de danske ryttere over at vinde på hjemmebane i Danmark.

- Vi har brugt hver eneste vågne time på at blive bedre og opnå vores mål. Jeg er virkelig stolt over at stå her i dag med de her tre fantastiske piger, de har gjort det fantastisk, lød det blandt andet fra en storsmilende Daniel Bachmann Andersen.