10 gode råd til bedre grillsikkerhed

Det er højsæson for pølser og bøffer på grillen. TV SYD er klar med råd til, hvordan du undgår ulykker ved grillen.

Sommervejret har budt på regn. Der har været langt mellem sommeraftenerne på terrassen med grillen tændt.

Men selvom om sommervejret er trist, er grillsæsonen over os. Hvert år sker der desværre grillulykker rundt om i Danmark, og det er tit banale ting, der kan føre til skader ved grillen, hvis man glemmer at tænke sig om.

Hvis du vil undgå at få ødelagt en hyggelig aften med ulykker eller skader ved den varme grill, så giver TV SYD her 10 gode råd fra World Barbecue Association:

Her er de 10 gode sikkerhedsråd:

  1. Anbring altid grillen på et fast underlag
  2. Hæld aldrig brandbare væsker på en tændt grill!
  3. Pas på med fedtbrande (ild i fedtet), når du griller meget fede kødstykker
  4. Hold din grill ren, også fedtbakken. Så kan du minimere fedtbrande
  5. Smør olie/marinade på kødet, inden du lægger det på grillen, så undgår du at det flammer op
  6. Hold børn på afstand – en grill er som en varm og farlig arbejdsplads
  7. Hold grillen under opsyn, når den er tændt
  8. Hav vand stående ved grillen
  9. Tænd aldrig grillen indenfor – heller ikke selv om det bare er gløderne for at holde dig varm
  10. Brug aldrig engangsgrill på stranden – sandet bliver meget varmt og kan brænde fødderne på folk bagefter
Kilde: WBQA & Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut