100.000 underskrifter mod lempelse af natur-regler

Naturfredningsforening har samlet 100.000 underskrifter imod regeringens planer om at bygge på fredede kyster. Ikke mindst i syd- og sønderjyske kommuner er der allerede mange planer for de kystnære områder.

Den nye Venstre-regering har - med Dansk Folkeparti og Konservative - foreslået lempelse af reglerne for byggeri ved kysterne. Det har været omtalt flere gange i TV SYD.

Men planerne får ikke opbakning hos hele befolkningen. Således har 100.000 nu skrevet under på Danmarks Naturfredningsforenings (DN's) underskriftsindsamling mod regeringens byggeplaner.

- Jeg håber, at de mange underskrifter kan få politikerne til at indse, at byggeri ved kysterne ikke er vejen frem, siger præsident i DN, Ella Maria Bisschop-Larsen, i en pressemeddelelse.

38 ansøgninger om at bygge på kysterne er i øjeblikket ved at blive behandlet af en arbejdsgruppe med deltagere fra fire ministerier.

Miljøministeriet er med, men Erhvervs- og Vækstministeriet sidder for bordenden.

Forslaget skal vende den negative udvikling i dansk kystturisme.

Ifølge DN er de 100.000 underskrifter den største underskrifts-indsamling i Danmark siden protesterne mod salget af Dong.

Underskriftsindsamlingen startede i maj i år, men DN har lige fra starten kæmpet stærkt for bevarelsen af den strandbeskyttelseslinje, der siden 1937 har gjort det forbudt at bygge tættere end 300 meter på kysten.

FAKTA:

I 1937 vedtog folketinget den første naturbeskyttelseslov, der sikrer en 100 meter beskyttelseslinje ved kysten.

I 1994 blev strandbeskyttelsen udvidet fra 100 meter til 300 meter.

Strandbeskyttelseslinjen sikrer mod byggeri, men den er under voldsomt pres. Blandt andet fra Venstre, der har foreslået at reducere den samt at fjerne loftet på antal af forsøgsprojekter ned til kysten, som den forrige regering vedtog.

DN's Underskriftindsamling startede tilbage i maj og har nu nået 100.000 underskrifter.

Skriv under: www.300meter.dk

(Kilde: Danmarks Naturfredningsforening)