TV der bevæger dig

14 dage med fint forårsvejr

Endelig! Foråret er for alvor på vej. Fra sidst på ugen får vi sol, mindre nedbør og temperaturer, der passer til årstiden, skriver DMI.

Nu vil hele skovbunden snart være dækket af anemoner - foråret kommer nemlig nu.

Fra sidst i denne uge sker der noget med vejret. Og ændringen peger i retning af det hidtil forsømte forår, skriver DMI.

- Et stort højtryk etablerer sig over Skandinavien, og det blokerer, så lavtryk og fronter ikke længere får lov at bevæge sig ind over Danmark, fortæller tirsdagens energimeteorolog Lisette Grenbom.

- Vi får vinden ind fra øst med tørt vejr og en del solskin til hele næste uge og videre ind i uge 16 grader, siger hun.

Sol i vente - men koldt hav sænker temperaturen

Vandet omkring os er stadig en del koldere end normalt, og luften fra øst er kold, så temperaturen har svært ved at komme rigtigt højt op.

- Men Solen har fået magt, og det kan give os temperaturer over de 12 grader, som er normalen i dagtimerne for årstiden, siger Lisette Grenbom.

Hun fortæller, at uge 15 kommer med en kølig østenvind, men at strømningen efterhånden bliver meget svag.

- Vi skal dog fortsat forvente nattefrost, der kan genere følsomme forårsblomster, men samlet set bliver de to uger en del tørre end normalt, mere solrige og en smule lunere end normalt for april, slutter meteorologen.

Efter de to fine uger ser det ud til, at vi skal tilbage i en lidt mere ustadig strømning med lavtryk og frontpassager i slutningen af april, men der er heldigvis mange soltimer til, at vi eventuelt ender der. 

Mere vejr