199 fart-syndere afsløret på otte timer

En otte timer lang fart-aktion afslørede 199 blister der kørte for stærkt - og 44 af dem så hurtigt, at de fik et klip i kørekortet.

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte torsdag i sidste uge hastighedskontroller i Tønder og Haderslev kommune. Kontrollerne blev gennemført i tidsrummet mellem kl. 12.00 til kl. 20.00.

Der blev igen ved indsatsen primært lagt vægt på at kontrollere de mest trafikfarlige veje i kommunerne.

22 betjente var i aktion

Indsatsen blev gennemført af 22 betjente fordelt over 11 kontrolsteder. Indsatsen viste endnu engang tydeligt, at alt for mange stadig kører for stærkt.

I Tønder blev kontrollerne udført på Ribe Landevej, Hovedvejen, Koldingvej, Flensborg Landevej og Aabenraavej.
I Haderslev blev der kontrolleret på Ribevej, Moltrup Landevej, Omkørselsvejen, Ribe Landevej, Sommerstedvej og Marstrupvej.

I alt blev 199 bilister noteret for at køre for stærkt.
? 43 blev målt ved automatisk trafikkontrol
? 156 med laser
? 44 bilister blev tildelt klip i kørekortet
? 2 fik en betinget frakendelse

r tre år, kan nu se frem til en bøde på kr. 3.000,- og et kørselsforbud.

137 km. i timen var rekorden

På Hovedvejen mellem Ribe og Bredebro blev en bilist sigtet for at have kørt 137 km/t. på en strækning, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Foruden en bøde på kr. 3.000,- kan bilisten også se frem til en betinget frakendelse af førerretten i tre år.

På Omkørselsvejen i Haderslev kommune blev en bilist sigtet for at have kørt 121 km/t. på en strækning, hvor den højest tilladte hastighed er 70 km/t. Bilisten, der havde haft kørekort unde

Flere aktioner på vej

- Resultatet af indsatsen var ikke overraskende idet en del af de tidligere indsatser tillige har vist, at der bliver kørt alt for stærkt på de danske landeveje, siger den operative leder af færdselsafdelingen, Kenneth Benfeldt.

Indsatserne intensiveres i den kommende tid med særlig vægt på landevejene, hvor de fleste alvorlige trafikulykker finder sted. Særligt i rejsedagene op til påske vil alt disponibelt mandskab være at finde på vejene, hvor der vil blive holdt særligt øje med hastigheden og med spiritus- og narkopåvirkede bilister.