3F: Kviksølvoffer modarbejdet af Danisco

En tidligere medarbejder på Grindstedværket mistede alle sine tænder som 39-årig. Og Danisco har modarbejdet at han kunne få erstatning, skriver Nyhedsbrevet 3F

Fagforeningen 3F beskylder Danisco for at have modarbejdet den 70-årige, som sidste år fik afslag på erstatning i Arbejdsskadestyrelsen.

Nu har han fået anerkendt kviksølvforgiftning som arbejdsskade efter at 3F ankede sagen, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Skuffet over Danisco

Danisco oplyste til Arbejdsskadestyrelsen, at den pågældende medarbejder ikke havde arbejdet i kviksølvafdelingen. Det er en grundlæggende forudsætning for at kunne få erstatning.

- Jeg er virkelig skuffet over Danisco. De lovede jo, at hjælpe os kviksølvofre så meget som muligt, da sagen kom frem. De var udmærket godt klar over, at jeg havde arbejdet i kviksølvafdelingen, siger den 70-årig, som ønsker at være anonym.

En lap papir

Under ankesagen blev Arbejdsskadestyrelsen opmærksom på en håndskreven lap papir, de i første omgang havde overset. Sedlen dokumenterede, at han havde arbejdet i kviksølvafdelingen, og afgjorde sagen til den 70-åriges fordel.

Foreløbigt 120.000 kr.

Han har i første omgang fået tilkendt 120.000 kr. for et varigt men på 25 procent. Siden kommer erstatning for tab af erhvervsevne