8000 kommunalt ansatte skal fyres

Sådan vil kommmunerne spare de 4 milliarder, som regeringen mener, der er nødvendigt at spare frem til 2013.

Færre lærere, mindre åbningstid i børnehaven og mindre tid til de gamle.

- Det bliver ren amputation af væsentlige dele af det danske velfærdssamfund, siger Jens Chr. Gjesing (S), borgmester i Haderslev kommune til Ritzau.

Haderslev arbejder lige nu på en spareplan til 100 millioner kroner. Bliver regeringens plan til virkelighed, skal kommunen spare yderligere 50 mio.

Vejle Kommune har netop besluttet af spare 60 administrative stillinger væk.
Borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V), siger:

- Det kommer til at mærkes. Det er jo ikke sådan, at vi har folk gående rundt og lave ingenting. Jeg anerkender, at vi er i en alvorlig økonomisk krise, og vi derfor må spænde livremmen ind, men jeg kan godt blive bekymret for, hvad det er for en offentlig service, vi efterhånden kan tilbyde i vort land. Der er vel en nedre grænse, siger Arne Sigtenbjerggaard.

KL's formand, Horsens borgmester Jan Trøjborg (V), understreger, at kommunerne er klar til at tage et medansvar for at genoprette dansk økonomi.

- Men vi tager for givet, at regeringen står ved sit ansvar for de besparelser, som i de kommende år vil ramme kommunerne og kan blive mærkbare for borgerne, siger Jan Trøjborg.

- Vi forventer, at regeringen er klar til at tage et medansvar for at udpege de områder, hvor besparelser er uundgåelige. Det vil vi forpligte regeringen på i sommerens og de kommende års økonomiforhandlinger, siger Horsens-borgmesteren.