Advokaturchef: Der kan gå flere måneder, før man bliver sigtet

Advokaturchef Tanya Foss Nissen siger, at det ikke er usædvanligt, at der går flere måneder, før man bliver sigtet.

Morten Mølbæk blev for flere måneder siden overfaldet, og torsdag fik han så at vide, at han er blevet sigtet for grov vold, da han forsvarede sig selv med blandt andet en flaske under overfaldet.

Der gik altså tre måneder, før Morten Mølbæk fik at vide, at han er blevet sigtet i sagen, og det frustrerer både ham og hans bistandsadvokat.

Advokaturchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Tanya Foss Nissen, siger dog til TV SYD, at det ikke er usædvanligt. Tanya Foss Nissen forklarer, at det afhænger af, hvornår politiet har oplysningerne.

- Det er ikke uset. Det sker af og til, at vi får oplysninger før eller siden, som gør, at det bliver vurderet enten indledningsvis under efterforskningen eller senere, når sagen er i anklagemyndigheden, at der nu er behov for, at der sker sigtelser af den pågældende, siger Tanya Foss Nissen.

Morten Mølbæk siger til TV SYD, at han i dag tvivler på, at han ville have anmeldt overfaldet, hvis han havde vidst, at det tre måneder senere kunne ende med en sigtelse mod ham selv. Det skal man dog ikke frygte, siger Tanya Foss Nissen.

- Man skal ikke være bange for at anmelde noget. Nærmest modsat. Man skal selvfølgelig altid anmelde, når man har været udsat for en forbrydelse, og så skal man selvfølgelig forklare, hvad der er sket under den her episode, som man ønsker at anmelde, fortæller Tanya Foss Nissen.