Æg, æg og atter æg

Æg hitter i de danske hjem - salget af danske æg er steget, og det er især buræggene, der er populære.

Omeletter, hjemmebagt brød eller bare en god gammeldags æggemad. De kan bruges til det hele, de danske æg, og det bliver de også. Tallene taler deres tydelige sprog, i løbet af første halvår af 2010 er salget af æg steget med syv procent. Hele 23 millioner kilo æg er blevet samlet op fra kølediskene i årets første seks måneder, og det er omtrent 383 millioner æg, der enten er blevet spejlet, porcherede eller slet og ret rørt i en kagedej.

- Det er især buræg, forbrugerne køber flere af. Selv om de i forvejen har lige godt 60 pct. af markedet, har de alligevel kunnet øge salget med lige knap 10 pct. fra 13,2 mio kilo i 2009 til 14,5 mio kilo i 2010, fortæller sektorchef i Landbrug & Fødevarer Jørgen Nyberg Larsen til hjemmesiden foodculture.dk

Ikke kun fra bur

Det er dog ikke kun æggene, der er lagt i bur, der sælger. Også økologiske æg er der blevet solgt flere af, helt præcist 4,5 procent flere, end der blev solgt sidste år. Æg fra fritgående høns oplever også en lille fremgang, mens skrabeæg fastholder deres andel af det danske ægsalg.

Tilbage står det blot, at danskerne åbenbart har fået en større appetit på æg, og det kan ægbranchen således nyde godt af, skriver foodculture.dk.