TV der bevæger dig

Akuthjælpere på vej til Rømø

I august starter rekrutteringen af nye akuthjælpere på Rømø. De skal i fremtiden kunne rykke ud, hvis en borger på øen får et hjertestop.

På Rømø vil man til at oplære øboerne som akuthjælpere for at nedbringe responstiden ved ulykker. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

På Rømø skal akuthjælpere i fremtiden kunne rykke ud til førstehjælpssituationer på øen. Idéen er at nedbringe responstiden, når en borger har brug for hjælp, inden ambulancen når frem.

På Langeland har de kørt forsøg med akuthjælpere, og responstiden er blevet nedbragt fra 14 minutter til ca. tre minutter. Ifølge førstehjælpsinstruktør og brandmand på Rømø Claus Kjemtrup kan Rømø få stor gavn af akutredderne.

- Det er så uhyre vigtigt, især når vi har så mange gæster på øen om sommeren, at hjælpen kommer frem hurtigt. Tid er liv og hvis ikke tilskadekomne får førstehjælp inden for få minutter, kan vedkommende ende som en grønsag, siger Claus Kjemtrup til TV SYD.

Derfor inviteres alle borgere på Rømø til at blive akuthjælpere. Kurset tager 12 timer, og efterfølgende vil hjælperne få besked over deres smartphone, hvis der bliver tilkaldt en ambulance i nærheden af dem.

Mest sete på tvsyd.dk