Almindelig dansk sommer på vej

Syd- og Sønderjylland er mandag morgen mange steder dækket af tæt tåge, men tågen letter og forude venter almindelig dansk sommer.

Når tågen letter, byder dagen mest på tørt vejr med nogen eller en del sol og temperaturer omkring 25 grader. Vind bliver svag til jævn vind, mest omkring nord. I nat tørt og til dels klart vejr, men stedvis tåge. Temp. ned mellem 13 og 18 grader, og ret svag vind fra nord.

Dagen bliver indgangen til en uge mere almindeligt dansk sommervejr med sol, skyer og lidt vand.

- Det bliver mere almindeligt dansk sommervejr. Det er slut med de voldsomme ting og sager, siger meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI.

- Vi har lige mandag og tirsdag, hvor vi kommer deropad med temperaturerne. Der bliver plads til solskin rigtig mange steder, lyder det fra Mogens Rønnebek.

Hvis der skal planlægges en strandtur i ugens løb, så er det da også ugens første dage, hvor man får mest glæde af en dukkert i havet. Fra onsdag falder temperaturen til mellem 20 og 25 grader. Varmest bliver det i de østlige egne.

- Der kommer nogle enkelte byger, og vinden lægger sig i det vestlige hjørne, men det bliver ikke specielt blæsende. Det er stille og rolige vejrdage med enkelte drivende skyer, siger meteorologen.

Danmarks natur tørster fortsat efter vand, og det gør ugens hverdage trods bygerne ikke meget ved. Der falder nemlig kun mellem to og fem millimeter frem til weekenden. Til gengæld kan weekenden blive en særdeles våd fornøjelse.

- Weekendens vejr kan godt se noget spændende ud. Der kan komme regn- og tordenbyger og lummervarme igen, men det er noget usikkert lige nu. Men det ser omskifteligt ud, siger Mogens Rønnebek.

Hvis man ser endnu længere frem, ser det ud til at blive små-ustadigt sommervejr med 20-25 grader og altså ikke en ny omgang tropehede, fortæller meteorologen.