Ambulancereddere flygter fra Syddanmark

Usikkerhed om arbejdsbetingelserne når BIOS overtager ambulancedriften til september, får falckreddere til at søge væk.

Flere ambulancereddere fra Region Syddanmark er begyndt at takke ja til jobtilbud fra Falck i andre regioner, det skriver JydskeVestkysten mandag.

I følge avisen kan det komme til at betyde, at BIOS får endnu svære ved at få de 550 medarbejdere, virksomheden skal bruge for at kunne drive ambulancerne i Syddanmark fra 1. september.

Mens Responce, der skal køre ambulancerne i Trekantsområdet, har sit personale på plads, har BIOS endnu ikke ansat sine knap 550 ambulancereddere. Situationen bliver ikke lettere af, at de nuværende Falck-reddere er begyndt at tage imod jobtilbud som ambulancereddere for Falck i Region Midtjylland og Region Sjælland, skriver JydskeVestkysten.

I Sønderborg forventer man, at mindst 25 reddere forsvinder fra regionen, mens i omegnen af 15 reddere i Odense allerede har takket ja til stillinger i Region Sjælland fra 1. september.

BIOS' administrerende direktør, Morten Hansen, erkender over for JydskeVestkysten, at virksomheden står med en udfordring.

Formanden for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), siger til TV SYD, at han er bekymret, men ikke så bekymret, at han ikke tror på BIOS kan skaffe alle medarbejdere til 1. september.

-Men jeg synes det er tankevækkede, hvis det ender med at reddere her fra regionen kører til andre regioner for at arbejde, mens reddere fra fx Sjælland, kan blive nød til at køre den modsatte vej for at arbejde her i Region Syddanmark. Det tror jeg kan blive konsekvensen, siger Thyge Nielsen (V) til TV SYD.