Anni ville lukke bordel i Vejle

Anni Birch ville lukke eller sælge bordellet i Vejle, fordi det gik rigtig dårligt. Det fremgik af bånd med aflyttede telefonsamtaler, som blev spillet i retten i Odense i dag.

- Det er klart, at Vejle skal væk, fordi det er et røvsted, siger den medtiltalte kvinde.
- Der er for meget at gabe over, fordi det hele kører så dårligt, siger Anni Birch i den aflyttede samtale.  
 
 

Anklager: Dybere involveret

Kendismodellen Anni Brinch - tidligere Fønsby - er tiltalt for at have drevet en stribe bordeller, bl.a. i Vejle, Koldig og Aabenraa. Og Anni Brinch var langt dybere involveret i driften af en stribe bordeller, end hun selv fortæller.

Det mener anklageren i sagen mod Anni Brinch og hendes veninde, der er tiltalt for at drive otte bordeller med en fortjeneste på over 11 millioner kroner.

"Mit levebrød"

Anni Brinch omtaler på aflyttede telefonsamtaler bordeller som "sit levebrød", men fastholder, at hun blot lånte penge til en veninde og lavede webarbejde.

 - Jeg lever ligesom af de penge fra vores klinikker, lyder det fra Anni i en af samtalerne, hvoraf det også fremgår, at bordellet i København giver hende 20.000 om måneden i løn.

Web-arbejde

I retten mandag afviste Anni Brinch, at hun på nogen måde var bagmand for de syv bordeller uden for København.

- Jeg lavede webarbejde for dem, og så længe klinikkerne ikke kørte særlig godt, kunne jeg heller ikke få de penge, vi havde aftalt, jeg skulle have for mit arbejde. Derudover skulle jeg have afdrag på gælden, og det var jeg selvfølgelig også interesseret i, forklarede Anni, der også mente, at når hun omtalte bordellerne som "mit" eller vores", så var det bare en tilfældig talemåde.

Ikke mig, der har overskuddet

- Det er ikke mig, der har haft overskuddet, haft med driften at gøre eller trukket udgifterne fra i mit regnskab, sagde Anni Brinch om de syv bordeller, hun ifølge anklageskriftet skulle have drevet sammen med veninden.

Rockere fik penge

I mandagens retsmøde var der også tale om beskyttelsespenge til Bandidos og Hell Angels.

Sagen fortsætter hele denne uge, og der ventes dom i næste uge.

Fakta om sagen:

* Anni Brinch - der tidligere hed Anni Fønsby - og hendes veninde SLL er tiltalt for at have drevet syv bordeller i Odense, Vejle, Kolding, Randers, Aabenraa, Hasselager og Ringsted. Anni Brinch er desuden tiltalt for at have drevet et bordel på Østerbro i København.
 * Begge nægter sig skyldige.
 * Anklageren mener, at de har tjent over 11 millioner kroner på bordellerne siden 2004.
 * Anni Brinch er kendt som nøgenmodel og for sit ægteskab med it-millionæren Erik Damgaard. Parret blev for alvor kendt i tv-serien "Anni og Erik goes to Hollywood" og de har været faste gæster på røde løbere i det københavnske natte- og kendisliv. De blev i foråret forældre til en lille pige.
 * Erik Damgaard har været sigtet i sagen, men alle sigtelser mod ham er senere droppet, og han skal heller ikke vidne i sagen. Efter råd fra Anni Brinchs kommunikationsrådgiver, Jeppe Søe, er Erik Damgaard heller ikke med i retten i Odense, mens sagen kører.