Arla flytter arbejdspladser til Taulov

Der bliver 43 nye arbejdspladser i Taulov, når Arla Foods samler sin osteproduktion i Danmark.

Produktionen af gule skæreoste i Arla skal rationaliseres for at kunne følge med den internationale konkurrence og den faldende mængde mælk i Sverige. Derfor har Arlas bestyrelse vedtaget en strukturplan, der har til formål at samle en del af gulost-produktionen på anlæggene i Taulov og Nr. Vium ved Videbæk.

Investeringen vil få konsekvenser for Falkenberg Mejeri i Sverige og muligvis de to danske mejerier i Klovborg og Hjørring.

Den internationale konkurrence på markedet for gule skæreoste er hård, og hvis Arla i fremtiden vil gøre sig gældende, er der behov for større ændringer. Derfor besluttede Arlas bestyrelse i går at investere over 615 millioner kroner i mejerierne i Nr. Vium og Taulov.

Klovborg i fare

Arla vil over en treårig periode også udbygge mejeriet i Taulov, hvilket vil give en mere effektiv produktion og i sidste ende sikre en bedre konkurrenceevne og dermed fremtidens arbejdspladser i Danmark og Sverige.
Det er i forbindelse med udvidelsen af mejeriet i Taulov, at Arla forventer at lukke mejerierne i Hjørring og Klovborg. Dette skal dog besluttes særskilt på et senere tidspunkt af Arlas bestyrelse.