Arresthuse i Syd- og Sønderjylland i fare for at lukke

Kriminalforsorgen skal effektiviseres, og der er mange pladser, som ikke bliver brugt. Det betyder, at de syv arresthuse i Syd- og Sønderjylland er i fare for at lukke.

En fangeflugt fra Tønder Arrest i 2014 satte gang i diskussionen om sikkerheden og tilstanden på landets 36 arresthuse. Konklusion lød, at bygningerne i flere tilfælde var utidssvarende, usikre og krævede en modernisering.

quote

Alle de adresser, som Kriminalforsorgen har, skal i spil. Forstået på den måde, at vi skal se på, hvad der kan bruges derude, og hvad der eventuelt er utidssvarende.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti

Diskussionen om arresthusene blev igen aktuel efter sidste uges forlig på Christiansborg. Her blev politikerne enige om at effektivisere Kriminalforsorgen for 260 millioner kroner frem til 2021. Samtidig er der for meget kapacitet – altså pladser, som ikke er i brug. Det betyder, at en ”række utidssvarende bygninger” skal lukkes. Dermed er landets 36 små arresthuse atter er i søgelyset og i fare for at lukke.

I Syd- og Sønderjylland findes syv arresthuse: Sønderborg, Aabenraa, Haderslev, Kolding, Vejle og Esbjerg. I Tønder er arresthuset allerede midlertidigt lukket.

Opdatering søndag den 3. december: Antallet af pladser i arretshusene rettet.

Pladser i syd- og sønderjyse arrester:                                                             Kilde: Kriminalforsorgen 2016

  • Sønderborg Arrest: 26 pladser
  • Aabenraa Arrest: 18 pladser
  • Haderslev Arrest: 20 pladser
  • Kolding Arrest: 56 pladser
  • Vejle Arrest: 32 pladser
  • Esbjerg Arrest: 43 pladser
  • Tønder Arrest: Midlertidig lukket

- Alle de adresser, som Kriminalforsorgen har, skal i spil. Forstået på den måde, at vi skal se på, hvad der kan bruges derude, og hvad der eventuelt er utidssvarende. Alle tingene er på bordet. Vi kommer til at bruge rigtig meget af 2018 på at finde frem til, hvordan det skal se ud, siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti var sammen med Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance og Konservative med til at stemme forliget igennem. I alt tilføres der over 600 millioner kroner til Kriminalforsorgen. Partierne blev også enige om, at tilføre 250 flere fængselsbetjente og indrette et særligt fængsel til kvinder og et udvisningsfængsel til kriminelle udlændinge.