TV der bevæger dig

Asylcentre giver ikke mere kriminalitet

En lang række af de nyetablerede asylcentre rundt om i landet har ikke medført mere kriminalitet i nærområderne. Det viser en rundspørge, som Radio24syv har foretaget blandt politikredse nær 15 centre.

Asylcentret i Bolderslev fik megen kritik af naboerne, da det blev etableret. Men det har ikke ført til mere kriminalitet. Foto: John Melin, TV SYD

Der er ofte stor bekymring for stigende kriminalitet, når et nyt asylcenter flytter til byen, men den frygt er ofte ubegrundet. Det viser en rundspørge, som Radio24syv har foretaget blandt politikredse nær 15 centre, der er blevet etableret siden sommer.

Ingen af de adspurgte politikredse kan rapportere om en stigning i kriminaliteten i lokalområdet omkring centrene. Således har politiet mange steder ikke rejst en eneste sigtelse mod en asylansøger, mens der andre steder har været enkelte sigtelser mod beboerne på de i alt 15 tilfældigt udvalgte centre, som indgår i undersøgelsen. Og oftest oplyser politiet, at der er tale om mindre lovovertrædelser. Nogle kredse ønsker dog ikke at oplyse detaljer om sigtelserne.

- Den værste sag, vi har haft indtil nu, var tre mænd, som kørte på den samme cykel, fortæller Anders Hansen, der er politikommissær ved politiet i Aabenraa, der sidste år fik to nye, midlertidige asylcentre.

00:27 Luk video

Preben Westh, der er leder af lokalpolitiet i Sønderborg, fortæller ligeledes, at Politiet heller ikke her har fået mere travlt siden et stort, midlertidigt asylcenter med plads til 600 asylansøgere åbnede på den nedlagte kaserne i byen.

- På trods af, at der siden åbningen i sommer har boet flere tusinde asylansøgere i kommunen, så har vi ingenting mærket til dem. Ikke noget negativt i hvert fald. Vi har haft to sager i alt. Et butikstyveri og så noget klammeri ude på centret, siger Preben Westh til Radio24syv.

Hør formanden for Lokalrådet i Bolderslev, Henning Frisk, fortælle, hvad han mener om undersøgelsen (varighed: 42 sekunder)