Bål og fakler slår ring om Danmarks kyster

Danmarks Naturfredningsforening laver søndag en række arrangementer mod bebyggelse i kystområderne.

De danske kyster lyser søndag aften op.

Anledningen er, at Danmarks Naturfredningsforening gennemfører omkring 200 arrangementer ved kyster landet over. ”Vi slår ring om kysterne” hedder Naturfredningsforeningens projekt, og det er regeringens planer om at dispensere fra strandbeskyttelsesreglerne, som har fået foreningen til at lave arrangementerne.

Helt konkret har regeringen nemlig eksmepelvis givet grønt lys til ti forsøgsprojekter, heriblandt Nordals Ferieresport og Blåvand Strandpark, som kun kan blive realiseret med dispensation fra strandbeskyttelsesreglerne. Og nu frygter foreningen, at det kun er begyndelsen.

Et af stederne, hvor de bakker op om arrangementet, er i Kolding, hvor en lokal lystfisker frygter, at stranden bliver spoleret.

- Det kommer  til at gå ud over levesteder for dyr og planter. Det er jo hele landskabsoplevelsen og oplevelsen af at gå rundt i naturen, som bliver sat på spil, hvis man begynder at bygge i de kystnære områder, siger Boj Bro.

Han bliver bakket op af Karina Lorentzen fra SF, som har påtaget sig at arrangere fakkeltoget i Kolding i eftermiddag.

- Jeg synes ikke, vi skal have vandland og grimme betonklodser ved kysterne, fordi nogen gerne vil lokke flere turister til. Vi mister den fri adgang til naturen – og vi mister natur, som aldrig kommer igen, siger hun til TV SYD.

Kystarrangementerne begynder søndag klokken 17, og du kan på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside se, hvor det nærmeste arrangement er for dig. Der er over 20 arrangementer i Syd- og Sønderjylland.

 

 

Her et tweet fra en deltager i et kystarrangement på Tirsbæk Strand i Vejle