Begrænset tillid til at politikere kan skaffe job

Tilliden til at kommunalpolitikerne kan bidrage til at sætte gang i beskæftigelsen kan ligge på et meget lille sted blandt vælgerne i Region Syddanmark.

Det fremgår af en meningsundersøgelse fra Userneeds, som Ingeniørforeningen har bearbejdet.

Kun en af fem vælgere i Syddanmark mener, at lokalpolitikerne kan gøre en forskel. Her har vælgerne den største mistillid til politikerne i hele landet. I Region Hovedstaden mener over en tredjedel, at de kommunale politikere har indflydelse på erhvervsudviklingen og beskæftigelsen.

Besvarelserne i meningsundersøgelsen er kommet fra et bredt udsnit af befolkningen, og Ingeniørforeningen tager den som udtryk for, at den lokale beskæftigelsesindsats har spillet fallit.

Det er ikke nok at tænke lokalt

- Arbejdsmarkedet for højtuddannede er ikke bare lokalt, men også regionalt, nationalt og internationalt. Derfor bør indsatsen række udover både kommune- og regionsgrænser, siger Birgit Kjærside Storm, der er formand for Ingeniørforeningens region Syd.

Ingeniørerne i Syd- og Sønderjylland og på Fyn har en lav ledighed på kun 2,2 procent, og der mangler ingeniører med specialer inden for eksempel offshore branchen i landsdelen.

Birgit Kjærside Storm peger på, at lokalpolitikerne ikke har redskaber til at sikre, at de få ledige ingeniører bliver omskolet til nye specialer.

Hele 87 procent af vælgerne i Syddanmark mener, at kommunalpolitikerne bør sætte beskæftigelsen øverst på dagsordenen