TV der bevæger dig

Bertel Haarder: Hvad er dansk?

Bertel Haarder har givet bolden op til en snak om, hvad der er dansk i form af en såkaldt Danmarkskanon. På Tønder Bibliotekerne kan man nu give sit besyv med.

Giv et bud på, hvad der er dansk. Der er også mulighed for at stille sit forslag digitalt under hashtagget #DKkanon. Foto: Tønder Kommunes biblioteker

Tidligere på året satte kulturministeren gang i projektet om en Danmarkskanon. Et projekt der skal være med til at gøre danskerne bevidste om de samfundsværdier og traditioner, som har formet landet i tidens løb.

- Det er vigtigt, at vi er bevidste om vores kulturelle identitet, fordi den fortæller, hvem vi er, hvorfor vi lever, som vi gør, og hvorfor der er værdier, vi ikke kan gå på kompromis med, siger Bertel Haarder, kulturminister, om sit tiltag. 

I den forbindelse er bibliotekerne rundt i landet med til at indsamle bidrag fra borgere.

Nu er der mulighed for at give sin mening til kende i Toftlund, Løgumkloster, Skærbæk og Tønder, hvor der er opstillet postkort og postkasser på bibliotekerne, så man kan aflevere et bud på, hvad der er dansk.

- Vi svigter vores børn, hvis de ikke kender til de kulturelle lag, der har formet os. Og vi svigter også dem, som kommer til os udefra, ved ikke at være kulturelt tydelige, siger Bertel Haarder.

  Foto: Tønder Kommunes biblioteker

For at få sit forslag i betragtning til Danmarkskanonen, skal følgende kriterier være opfyldt:

- Forslaget skal kunne betegnes som immateriel kultur. Det vil sige en historisk begivenhed, en tradition, en bevægelse eller en værdi.

- Forslaget skal kunne begrundes historisk og have betydning for mange mennesker i Danmark.

- Forslaget skal have nutidig og fremtidig relevans for befolkningen i Danmark.

Der er også mulighed for at stille sit forslag digitalt under hashtagget #DKkanon.

 

Mest sete på tvsyd.dk