Blind demonstrerer ved rundkørsel: Kommunen chikanerer mig

John Eskesen har diabetes og har mistet både synet og sit ene ben til sygdommen. Men der er ikke megen hjælp at hente hos Hedensted kommune. Chikane kalder John Eskesen det og demonstrerer torsdag mod kommunen fra sin kørestol.

Det er ikke sjovt at være afhængig af andres hjælp. Men i de senere år har Hedensted kommune skåret så meget i John Eskesens hjælp, at det føles som chikane, mener han. Sidste år halverede kommunen deres hjælp til John Eskesen, og det kan han mærke.

- Det er ligesom at være i fængsel, siger John Eskesen til TV SYD. - Jeg må kun få ledsager ud af hjemmet to gange om måneden, så det er sjældent jeg ser min kæreste, og da min mor havde kræft, kunne jeg kun besøge hende to gange om måneden.

John Eskesen oplever også, at selv små bevillinger skal følges op af masser af papirarbejde. Og når kommunen skriver til ham, kan de finde på at sende uoverskuelige lange rapporter, fortæller han.

Men John Eskesen har ikke tænkt sig at give op. Torsdag eftermiddag sidder han ved rundkørslen i Hedensted med et skilt, hvor han forsøger at råbe politikere og borgere op.

Du kan se et interview med ham her: Varighed: 0'37