Bøde batter ikke i skiltefuskesag

Den første prøveretssag for overtrædelse af loven om skiltning på byggepladser resulterede i en bøde på 5.000 kroner, og det batter ingenting, mener en af politikerne bag loven.

Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet står bag den nye lov om skiltning ved større byggeprojekter, der trådte i kraft den 1. januar 2013. Han vil gerne afvente de øvrige ni prøveretssager, før han konkluderer noget, resultatet for den første prøveretssag tegner dog ikke godt.

- 5.000 kroner det lyder af for lidt. Vi skal huske, at det er én af ti prøvesager, men hvis det her er niveauet, så synes jeg, vi skal sætte bødeniveauet op, siger folketingsmedlem og erhvervsordfører for Socialdemokratiet, Benny Engelbrecht, til TV SYD.

I Dansk Folkeparti har de ikke stor tiltro til, at en bøde hjælper noget som helst.

- Problemet med loven er, at mange udenlandske firmaer er totalt ligeglade med dansk lovgivning. Hvis de får en bøde, så rejser de jo bare hjem. 5.000 er et fint bødeniveau for ikke at sætte skilte op, men det løser ikke problemet, siger folketingsmedlem og arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted, til TV SYD.

Læs mere om reglerne på SKATs hjemmeside her