TV der bevæger dig

Bøder til Gumball-tilskuere

Enten nåede politiet ikke at fange deltagerne i Gumball 3000-rallyet - eller også kørte de pænt. Færdselspolitiet var ude med laserne, da deltagerne kørte gennem Syd- og Sønderjylland på vej til hovedstaden.

Ifølge politiet blev ingen deltagere noteret gennem Syd- og Sønderjylland - i modsætning til Køgebugtmotorvejen, hvor en enkelt deltager blev stoppet for at køre 190 km/t.

Den magre fangst kan dog også skyldes, at det meste af Gumball 3000-feltet kom til Padborg på transportbiler - og først ved 19-tiden. Der var politiet nok gået hjem.

Bøder til tilskuere

Politiet fik dog kradset lidt penge ind til statskassen. Overalt i landet fik en række tilskuere kontante hilsner for at stoppe på tilkørselsvejen eller parkere ulovligt på broerne over motorvejsbroerne, hvor mange var samlet for at se de dyre biler.

Overnattede i Tivoli

Deltagerne i Gumball 3000-rallyet fortsætter mandag morgen ad Øresundsbroen mod Stockholm. Hovedparten af de 120 tilmeldte biler overnattede i Tivoli.

Det vakte berettiget opsigt, da hovedparten af de 120 biler, der deltager i det hurtigtkørende Gumball 3000-rally blev søndag blev vist frem i Tivoli i København.

Navnlig mange mænd og store drenge tog turen til Tivoli for at beundre bilerne, heriblandt flere Ferrari'er, Lamborghini'er og Porcher samt de rigmænd og kendisser fra hele verden, som deltager i løbet. Bilerne overnattede i Tivoli.

Problemer i Tyskland

Efter Stockholm går rigmandsrallyet, som folkemunde har døbt Gumball 3000, med fly til Quebec hvorefter bilerne igen får asfalt under hjulene og kører mod Toronto inden rallyet slutter i New York,

Rallyet startede lørdag i London, fortsatte til Amsterdam gennem Tysland mod København. Bilerne skulle efter planen have krydset den dansk-tyske grænse søndag eftermiddag.

Et forbud mod køre på motorvejene i den tyske delstat Niedersachsen forsinkede dog ankomsten til den danske hovedstad. Bilerne blev fragtet gennem den tyske delstat på biltransportvogne, mens chaufførerne blev kørt i busser til den danske grænse.

Mere kultur