TV der bevæger dig

Bom for uklar grænsehandel

Højesteret har afgjort, at danske firmaer ikke længer kan sælge en vare her i landet, hvorefter kunden henter varen syd for grænsen og betaler den tyske moms. Dommen rammer bl.a. Fleggaard-koncernen.

Danske campingvogne skal nu sælges med dansk moms.

Skatteministeriet har tidligere tabt sagen ved landsretten, men har appelleret til Højesteret og altså nu vundet. Den drejer sig om, at et firma i Århus har solgt jet-ski i Danmark, hvorefter kunderne er kørt til Fleggaard syd for grænsen for at hente varen mod betaling af prisen plus den tyske moms, som er lavere end en danske.

Ekspeditionskontor

Det må ikke længere foregå, siger Højesteret. I det aktuelle tilfælde har Fleggaard-koncerne kun spillet rollen som et ekspeditionskontor, der har fået 500 kroner i honorar. Men ellers har Fleggaard ikke været inddraget.

Dommen får betydning for firmaer, der driver en tilsvarende handel. Dem har der været en del af i Syd og Sønderjylland, men efterhånden er den handel aftaget, fordi den var "tvivlsom". Så vidt TV Syd erfarer, er der kun et firma, som sælger campingvogne på den måde, og det bliver altså nu forbudt.