TV der bevæger dig

Børn skal tidligere i kirken

Mens konfirmationstiden er over os, er biskopperne i Syddanmark ikke i tvivl om, at folkekirken skal have fat i de unge endnu tidligere, hvis kirken skal overleve.

04:21

De to biskopper i regionen vil have, at forsøgsordningen med de såkaldte juniorkonfirmander i 3. og 4. klasse bliver gjort obligatorisk.

1 af 2

Det mener landsdelens to biskopper, der glæder sig over, at en to-årig forsøgsordning med juniorkonfirmander kan blive lovpligtig.

I dag er det frivilligt om et sogn vil tilbyde konfirmationsundervisning til 3 eller 4. klasseeleverne efter skoletid. Men hvis det står til landsdelens to biskopper, skal det være et krav, at kirkerne tilbyder forberedende konfirmationsundervisning til de helt små.

- Det er en succeshistorie, og derfor vil vi rigtig gerne have de sidste skoler og sogne med, men det skal ikke gå ud over skolen. Det skal være et supplement efter skoletid, siger biskop i Haderslev Niels Henrik Arendt.

Juniorkonfirmanderne gennemgår konfirmationsundervisning, men uden at blive konfirmeret. Kirken håber at børn, der har været juniorkonfirmander også vil være mere tilbøjelig til at lade sig konfirmere nogle år senere.