TV der bevæger dig

Børn søsatte nye ideer

1000 børn og unge på FDFs landslejer har tumlet med kreative ideer til at redde familier væk fra oversvømmende områder. Det skete i samarbejde med Viking LIfe-Saving Equipment i Esbjerg.

Det var FDFerne fra Aulum, der løb af med sejren i konkurrencen om at udtænke den allerbedste idé til VIKING Life-Saving Equipment i Esbjerg. Her flakeret af Lone Aaboe Jessen og Søren Langelund fra Viking. : Foto: Christian Nesgaard

- Vi arbejder selv med redningsudstyr til krydstogtsskibe med op til 8.000 passagerer, så det var spændende for os at se børnenes løsninger på et helt andet problem, siger Lone Aaboe Jessen, der er Marketing Manager i Esbjerg-virksomheden.

De 12.000 børn og unge var delt i flere gruppe. Otte store virksomheder medvirkede ved brainstormingen for at udnytte børnene umiddelbare tilgang til de stillede opgaver.

Redde familier

Viking stillede opgaven med at redde familier væk fra oversvømmede områder i Bangladesh. Esbjerg-virksomheden forsynede børnene med vandtæt stof, isoleringsrør, snor, saks, strips og malerpinde.

Kunne redde en hel landsby

På tre timer brainstormede, udviklede og producerede mere end 1.000 af landslejrens børn fra Midt- og Vestjylland en løsning på netop problemet med oversvømmelser for Viking.

- Børnene diskuterede opgaven ned i mindste detalje og nogen fandt løsninger, som kunne redde en hel landsby på én gang. Der er helt klart kommet nogle gode idéer, som kunne danne grundlag for et nyt forretningsområde, siger Lone Aaboe Jessen.

Hun er imponeret over børnenes kreativitet og tilgang til opgaven. Flere kom med løsninger, hvor husets tag, en seng eller et bord lynhurtigt kunne omdannes til en redningsflåde under en oversvømmelse og dermed bringe familien eller hele landsbyen i sikkerhed på én gang.

Udover Viking i Esbjerg deltog blandt andre også Lego, Grundfos, Novo Nordisk og Ravendo på landslejren.

Mest sete på tvsyd.dk