TV der bevæger dig

Bum! Ingen fyrværkeri efter 1. januar

Den periode, hvor der lovligt må sælges fyrværkeri i Danmark og den periode, hvor man må fyre det af, er ændret. Nu må du kun sætte lighteren til lunten fra d. 27. december til og med 1. januar.

Nu kan du ikke længere fyre en raket eller et batteri af, når tømmermændene har lagt sig og kalenderen siger d. 2. januar 2015.

Perioden, hvor det er lovligt at fyre fyrværkeri af er nemlig blevet forkortet. Det melder Syd- og Sønderjyllands Politi.

Nu må der kun sælges fyrværkeri i perioden fra 15. december til og med 31. december begge dage inklusive. Og der må kun futtes raketter af fra 27. december til og med 1. januar begge dage inklusive.

- Tidligere måtte man købe fyrværkeri fra 1. december til 31. december og bruge det frem til 5. januar. Men det er altså slut nu, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dermed nærmer de danske regler sig de tyske. I nabolandet i Syd må man nemlig kun sælge fyrværkeri i detailhandelen de sidste 3 hverdage før nytår.

Hvis du alligevel ikke kan dy dig for at lade nytåret fortsætte længere end til og med d. 1. januar, så kan du se frem til en bøde på mellem 2000 kr og fængsel i op til to år.