TV der bevæger dig

Ca. 3000 kommer aldrig til mammografi

Cirka 3000 kvinder dukker aldrig op, når de bliver tilbudt en mammografi-undersøgelse. I Region Syddanmark får 70.000 kvinder hvert år tilbuddet om at få undersøgt deres bryster.

02:08

Overlæge Jürgen Handler studerer mammografi-billederne i Sønderborg.

Janni Hinrichsen vil tage imod alle tilbud om undersøgelse.

1 af 3

- Nogle har ikke fået brevet ? eller har ikke set i e-boks, siger overlæge Jürgen Handler, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg til TV SYD. Men der er også nogle, som frygter, at vi finder noget

sygeligt.

Mammografi kan afsløre knuder i brystet, som endnu ikke kan mærkes ? eller som ikke har bredt sig til lymfesystemet. Derfor er det vigtigt at få brysterne undersøgt.

Janni Hinrichen er en af dem, som har haft brystkræften. Gennem ti år har hun været i behandling med operation, kemo og medicin.

Hun går også til mammografi hvert år.

- Det er fordi jeg har nogle små knuder i det andet bryst, som de holder øje med. Men hidtil har der ikke været noget, siger hun til TV SYD.

- Jeg vil tage imod alle de undersøgelse, som jeg bliver tilbudt, slutter hun.

Region Syddanmark har gjort op, at ca. 6000 af kvinderne mellem 50 og 69 år ikke dukker op til den tid, de har fået tilbudt. De får så en påmindelse, men alligevel er det næsten halvdelen ? ca. 3000 ? som aldrig dukker op.

02:29 Luk video
01:47 Luk video

Hør hendes historin i klippet herunder. (2:29) Og hør overlæge Jürgen Handler om mammografien (1:47)