Chaufførerne sure over overhalingsforbud

Forbuddet mod elefant-væddeløb på E 45 skaber glade bilister og frustrerede chauffører.

I morges blev det forbudt for lastbiler at overhale på store dele af den østjyske motorvej fra Skærup nord for Kolding til Stilling.
Forbuddet gælder på hverdage til klokken 20.

TV SYD har været ude og høre folks meninger. På Skærup-rastepladen syd for Vejle fik det nye forslag en varm modtagelse.

- I det her vejr er det helt okay, at man ikke skal have de elefantoverhalinger, siger Peter Jørgensen, Egå.

De bilister, som vi har mødt i dag, er stort set enige om, at det nye overhalingsforbud er godt. Problemet er bare, at både TV SYD og enkelte bilister allerede i dag så chauffører, der ikke overholdt forbuddet.
 
- Jeg synes, at det er dejligt, at de ikke skal ligge ude i overhalingsbanen, men de er ikke så gode til at overholde det. Jeg har mødt mange, der har overhalet mig alligevel, så det er jo lidt træls, siger Rikke Nielsen, Aalborg.

Kolonnekørsel bekymrer

De chauffører, der overholder den nye regel, skaber i nogle tilfælde lange, tætte kolonner af lastbiler. Det bekymrer de travle bilister på motorvejene.
 
- Jeg synes, at det er en god ide, så har vi i almindelige biler en chance for at komme hurtigere forbi. Hvis bare de store lastvogne vil give plads til, at vi kan komme ind imellem dem, hvis vi skal af ved en frakørsel. Der går det måske galt, mener Henry Truelsen, Fredericia.

Utilfredse chauffører

Bilisterne er altså henrykte over det nye fortagende, men lastbilchaufførernes holdning er helt ovre i det andet vejspor.

- Det er en meget dårlig idé. Det forsinker os jo helt vildt, når vi fanger gamle mælkebiler og andet lort ned ad vejen, siger chauffører Sten Hansen, Grenå.

- Jeg føler mig forfulgt hele tiden. Jeg bliver overvåget af politiet dagligt. Det er jo et stort forfølgelsesvanvid, smiler han.

Forbuddet skal håndhæves

Hvis nogle af de, der skal overholde det nye forbud, er utilfredse med det, stiller det krav til dem, der skal håndhæve forbuddet.

- Det er jo et forsøg, der begynder i dag, så lad os nu se, hvordan det kommer til at køre. Det er også klart, at vi vil have et vågent øje på chaufførerne. Hvis forsøget skal lykkes, er det også væsentligt, at politiet giver deres bidrag til at hjælpe chaufførerne med at huske, at overhalingsforbuddet er gældende, siger politiinspektør Verner Pedersen fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet anerkender, at det har en stor rolle at spille, hvis loven skal fungere hensigtsmæssigt. De chauffører, der nu føler sig overvågede, er der desværre ikke godt nyt til. For bilisterne skulle forbuddet gerne skabe mere luft på motorvejen. Forbuddet gælder indtil videre 364 dage endnu.