TV der bevæger dig

Christiansborg skal tættere på folket

Et flertal på Christiansborg mener, at Folketingets udvalgsmøder skal holdes ude i landet.

Benny Engelbrecht og Socialdemokratiet er blandt dem, der støtter et forslag om at bringe Foltingets udvalgmøder ud i landet. Foto: TV SYD

Der er flertal bag et nyt tiltag, som skal bringe politikerne fra Christiansborg tættere på befolkningen. Idéen går ud på at flytte Folketingets udvalgsmøder ud på rådhuse rundt om i landet.

Det er Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, der står bag forslaget, som Benny Engelbrecht(S) godt kan se fordele i.

- Der er mange borgere, der aldrig kommer i kontakt med deres lokale folketingsmedlem. Ved at vi kommer ud i lokalsamfundet, kan vi gøre det lettere for dem. Vi skal have Christiansborg tættere på folket, siger Benny Engelbrecht til Radio 24syv.

Der er mange borgere, der aldrig kommer i kontakt med deres lokale folketingsmedlem. Ved at vi kommer ud i lokalsamfundet, kan vi gøre det lettere for dem. Vi skal have Christiansborg tættere på folket.

Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet, til Radio 24syv.

Det er planen, at udvalgsmøderne skal ligge i forlængelse af studieture, som udvalgene ofte er på. Ifølge Folketingets formand, Pia Kjærsgaard(DF), kan idéen være med til at forbedre borgernes forhold til politkerne.

- Det er en vældig god idé. Det er meget væsentligt, at vi kommer ud af Christiansborg. Vi har en politkerlede, der er alt for høj, siger hun.

Pia Kjærsgaard håber også, at tiltaget kan være med til vise folk, hvad det egentlig er for et arbejde, som de forskellige udvalg laver.